U nedostatku pravih argumenata protiv lokalne samouprave, opozicioni odbornik, napada školu i uloženi dečiji trud u pravljenje priredbe.

Nova epizoda pokušaja rušenja osnovnih tradicionalnih vrednosti zarad „5 minuta slave“ svečano je „emitovana“ i u Bačkom Petrovcu. Glavna uloga u ovoj sapunici pripala je Martini Martinko Sabolčki iz lokalnog SSP-a, koja se obrušila na dečiju priredbu realizovanu u OŠ „Jan Čajak“, kritikujući osnovce i školu zbog obeležavanje školske slave „Sveti Sava“, koja je u obrazovni sistem naše zemlje uvedena davne 1840. godine.

Kako bi opravdala svoju naknadnu političku ostrašćenost, probuđenu ulaskom u SSP, istakla je da „nijedan zakon ne predviđa mogućnost da se škole pretvaraju u bogomolje“, istovremeno zaboravljajući da u srpskim školama, pored pravoslavnih, postoje i veroučitelji za decu islamske, katoličke i protestantske verske zajednice koji drže nastavu. U slučaju da se neko izjašnjava kao ateista, zakonom je utvrđeno da ima apsolutno pravo da umesto veronauke pohađa drugi predmet – u ovom slučaju građansko vaspitanje, čime je ispoštovano demokratsko pravo svih građana naše zemlje, nezavisno od verske ili nacionalne pripadnosti, da slušaju predmete koje žele, a verounauka kao takva NIJE OBAVEZAN predmet.

Školska slava u ovom slučaju predstavlja poštovanje tradicije, koja podrazumeva i rezanje slavskog kolača i prisustvo sveštenstva. Takođe, školsku slavu prave učenici zajedno sa svojim nastavnicima i ne obavezuje sve učenike da istoj prisustvuju, a deca ili odrasli koji ne žele da prisustvuju istoj, NISU U OBAVEZI DA DOĐU i gledaju svoje drugare/komšije/prijatelje iz školskih klupa, ulice ili minulih školskih dana, kako tom prilikom nastupaju.

S tim u vezi, na ovaj način odbornica Martina Martinko Sabolčki je ta koja pokušava da napravi jaz i razliku među našom decom, koja su uložila trud i vreme kako bi obežili svoju slavu. Umesto da štiti decu i njihova prava, ova do juče apolitična odbornica, kako je i sama tvrdila-te na osnovu toga dobila glasove, na ovaj način dokazuje svoju novootkrivenu vernost političkoj stranci kojoj je pristupila.

Zbog svega navedenog, ukoliko u nedostatku potkrepljivih argumenata kojima bi diskreditovali aktuelnu lokalnu vlast, koristite dečiju priredbu u cilju dodvoravanja drugoj političkoj partiji i dospevanja u žižu lokalne političke javnosti, onda apsolutno promenite metode, a umesto kritike, pohvalite đake za  predanost i zalaganje u očuvanju sećanja na najvećeg srpskog provetitelja, te negovanja njegove nemerljive zaostavštine koju je ostavio Srbiji.

nsuživo.rs

4 Comments
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Milan NS
03/02/2023 07:40

Alooo! Za razliku od vas žena ČITA USTAV

SSNS
03/02/2023 11:39
Reply to  Milan NS

Auuuu! Bas je napravila potez, “javlja mi se” da joj sledi velika politicka karijera! Dajte malo vise podataka o njoj pa da se svadjamo kao ovi u parlamentu! Nemamo pametnija posla! I ovde je ustav “povredjen” sta nas briga mozemo i mi da tumacimo sta je po ustavu a sta nije! Sta ce nam ustavni sud, kada mi to mozemo sami. Ne trebaju nam ni institucije ali samo u ovom slucaju, a kada se desi nesto drugo, onda cemo da se pitamo gde su te institucije?! Pa nemamo sistem, pa ovo pa ono! Sta ste uradili da se te institucije… Učitaj još »

Dušan
03/02/2023 22:04
Reply to  Milan NS

Aloo Požega!Ovim tvojim “Aloo” pokazao si nivo svoje kulture i obrazovanja.Jednim jedinom rečju sve si nam kazao.Verovatno si i ti čitao Ustav,pa znaš šta u njemu piše.E muko moja…

SNS Uzivo
03/02/2023 13:59

Klasicna zamena teza iz kuhinje SNS, nikad nisu bile sporne verske slobode garantovane Ustavom, gradjanske slobode su uvek ispred, srdacno vas SNS Uzivo 🙂

Last edited 1 mesec ranije by SNS Uzivo