Foto: David Ramos, Getty Images
Nakon 25 godina bavljenja atletikom, od čega 15 profesionalno, nacionalni rekorder Mihail Dudaš odlučio je da se povuče iz atletike.

Kako ističe za NS Uživo, ovo je kraj samo jednog poglavlja njegove karijere u kojoj posebnu zahvalnost duguje treneru Feđi Komesiju koji je u velikoj meri doprineo ostvarenju njegovih sportskih ciljeva, kao i porodici i prijateljima.

– Penzionisati se u sportu ne znači isto kao u nekom regularnom režimu. Mene sad čeka novi početak, borba za neke nove vrednosti, ciljeve, uspehe i karijeru. Želim i na ovaj način da istaknem, kao što sam rekao i u svom govoru – nije ovo moja karijera, moji uspesi, moje medalje – sve je to naše. Jako puno ljudi mi je kako direktno, tako i indirektno pomoglo da ostvarim neke ciljeve i snove, njima dugujem posebnu zahvalnost – rekao je Mihail.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mihail Dudaš (@mihaildudas)

Njegov izbor je da svoj put i dalje usmeri ka sportu, ali će naredni period posvetiti odmoru, druženju sa porodicom i prijateljima i uživanju u ljubavi sa svojom izabranicom, glumicom Anđelom Jovanović.

-Imam već neke projekte koje sam započeo i koje ću sigurno realizovati. Pored toga mi se otvaraju još neke šanse, ali otom potom. Želim da dam sebi malo vremena i ne žurim. Ono što je specifrično za sport jeste da se uvek žurilo da se se pripremi za takmičenja. Prosto, sport je takav, nosi sa sobom dozu pritiska, nervoze i anksioznosti. Sada planiram da kratko vreme odmorim, proputujem, posvetim vreme ljudima koje volim i nigde ne žurim – rekao je Dudaš.

Ipak, mnogo stvari ostavlja za sobom i kako kaže, nedostajaće mu.

-Mnogo stvari će mi faliti. Treninzi, profesionalna takmičenja… ali nastaviću da budem tu za svoje kolege, da ih bodrim. Kao što sam i rekao, ja se iz sporta neću skloniti, jer smatram da bi to bila jedna velika greška i isto tolika rupa na mom srcu – kazao je.

Mihail Dudaš je završio jedan od najjačih univerziteta na svetu. Poneo je diplomu sa master studija Univerziteta u Velikoj Britaniji koji se svrstava u top 10 na planeti. Nacionalni je rekorder u desetoboju i sedmoboju a osvajač je i pet svetskih i evropskih odličja.

Poneo je bronzanu medalju u Amsterdamu 2016. godine, kao i još četiri medalje istog sjaja sa raznih Evropskih prvenstava u različitim kategorijama.

Sanja Kužet

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments