Određen pritvor do 30 dana osumnjičenom koji je nosio sliku vešala na protestu

Na predlog Višeg javnog tužilaštva u Beogradu sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu odredio je pritvor Bošku S., koji se sumnjiči da je na protestu “Srbija protiv nasilja” 3. juna u Beogradu nosio transparent na kojem je bila okačena lutka sa likom predsednika Republike Aleksandra Vučića, sa obmotanim koncem oko vrata i oborenom glavom, tako da aludira na vešanje.

Osumnjičenom je pritvor do 30 dana određen, jer postoje osobite okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticanjem na svedoke, saučesnike ili prikrivače, kao i osobite okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo, rekla je za Tanjug portparol Višeg suda u Beogradu Tatjana Matić.

Boško S. se tereti da je izvršio krivično delo pozivanje na nasilnu promenu ustavnog uređenja i na saslušanju u tužilaštvu je izneo svoju odbranu, saopštilo je tada tužilaštvo.

Sumnja se da je okrivljeni kao učesnik protesta “Srbija protiv nasilja” uputio preteću poruku predsedniku Srbije u nameri ugrožavanja ustavnog uređenja i bezbednosti Srbije i pozivao građane i podsticao ih da silom i primenom nasilja svrgnu sa vlasti najviše državne organe, tako što je nosio transparent na kojem je bila okačena lutka sa likom predsednika Republike sa obmotanim koncem oko vrata i oborenom glavom, tako da aludira na vešanje.

Navodi se i da je fotografija transparenta i lutke objavljena na društvenim mrežama i portalima te je bila dostupna velikom broju građana.

Tanjug

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti