Nacrt Generalnog urbanističkog plana prikazan je i u MZ “Južni Telep”, gde je zainteresovanim građanima GUP bliže objasnio Dušan Miladinović, direktor JP “Urbanizam”. 

-Meštani Telepa žele da se Kamenička ada i Šodroš urede, da umesto zapuštene površine dobijemo 145 hektara parkovske površine, te da se nasip reši. Građani su uglavnom zadovoljni sa predloženim nacrtama- istakao je Dragan Kosovac, predsednik MZ “Južni Telep”.

Sastanak saveta MZ “Južni Telep” održan je uz sve epidemiološke mere

Miladinović je napomenuo da ceo Telep ima problem sa visokim vodostajem, a da bi se izgradnjom nove odbrambene linije do Kameničke ade ovaj problem izbegao. Nivo vode bi se tada spustio dva metra i meštani Telepa bi imali bolji život.

U Mesnoj zajednici “Južni Telep” sastanak saveta MZ i građana sa teritorije te mesne zajednice, prošao je mirno i uz jednoglasno podržavanje Generalnog urbanističkog plana Grada Novog Sada do 2030. godine.

nsuzivo.rs

 

1 Comment
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Jovanča
03/02/2022 09:13

Ljudi, od kad je izmeštanje vodotoka jedne od najvećih evropskih reka stvar mesne zajednice? Zar ne bi to trebala da bude stvar od nacionalnog interesa, u najmanju ruku?