Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

U Velikoj dvorani na Spensu danas je održana svečana promocija 26, 27, 28 i 29 klase Centra za osnovnu policijsku obuku. 

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Treće rangiranim polaznicima obratio se gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i uručio nagrade.

-Poštovani mladi policajci, odabrali ste odgovoran i težak poziv, ali iznad svega častan. Odabrali ste da vodite računa o svima nama, da nas čuvate ovu državu i građane. I gledajući vas gledam u sigurniju Srbiju- rekao je prvi čovek Novog Sada.

On je u svom govoru dodao da mladi policajci budu ponosni na svoje školovanje i sve ono što su prošli u godinu dana.

-Pred kraj teške godine možda je ispraćamo i na najlepši mogući način sa novom snagom Srbije- istakao je Vučević.

Nagrade drugo rangiranim polaznicima dodelio je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović.

-Izuzetna mi je čast što sam danas bio u prilici da delu najboljih među vama uručim priznanja i da svima vama čestitam na završetku uspešnog školovanja. Uvek, i u svakoj situaciji, sačuvate dostojanstvo uniforme koju nosite i ugled profesije koju ćete, siguran sam, uspešno raditi- napomenuo je Mirović.

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Prisutnima se obratio i Nikola Stojanac, koji je uspešno završio obuku.

-Obuku u Sremskoj Kamenici pamtićemo po mnogo čemu. Odvojenost od naših porodica tokom pandemije nam je teško padala, ali bili smo svesni da smo u centru najbezbedniji. Obuka nam je bila izuzetno zahtevna, ali uz pomoć naših starešina koji su uvek bili tu za nas uspeli smo da se izborimo sa svim izazovima. Svaka smotra i svaka njihova reč bila je poučna i dobronamerna. To je poruka koju smo shvatili svi na početku- da se moramo držati zajedno kao porodica- izjavio je Stojanac.

Budućim policajcima i policajkama obratio se i Aleksandar Vulin, ministar policije.

-Stojite danas pod zastavom Srbije obavezni pred sobom i narodom da ćete se pokoravati samo Srbiji i njenom zakonu. I nemoj da bi neko pomislio da ima jačeg i većeg od vas, jer nema ni jačeg ni većeg od policajca Srbije- istakao je Vulin.

nsuzivo.rs

1 Comment
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Macak
30/12/2021 17:05

Neka je sa srecom. Cuvajte sebe, kolege i naravno Srbiju.