Održana tribina autora biltena Stanar: Slabo interesovanje javnosti za aktivno učešće u radu lokalne samouprave

       

Grupa za konceptualnu politiku organizovala je večeras tribinu povodom šestog broja biltena “Stanar.”

Prema navodima organizatora važan razlog organizovanja tribine krije se u činjenici da Novosađani nisu upućeni u njihova prava na lokalnu samoupravu, stanovanje i udruženo delovanje.

Iako smatraju da su aktuelna dešavanja u našem gradu povod za reakciju, najavljena tribina bila je skromno posećena. Dvadesetak prisutnih, među kojima mnogi novinari, očigledan su pokazatelj male zainteresovanosti šire javnosti za aktivno učešće u radu lokalne samouprave.

Podsećamo, peticije stanara na Limanu 2 i 3, brzo su se pretvorile iz komšijske inicijative u priliku za političke organizacije da prisustvom svojih članova rade na samopromociji.

Prema rečima jednog od posetilaca večerašnje tribine, velika je šteta što se manje govorilo o konstruktivnim predlozima i konkretnim rešenjima, a više vremena je utrošeno u analizu političkog stanja, vređanju lokalnih političkih aktera na vlasti, kao i onih koji su je nekada činili.

Suštinski razlog malog interesovanja javnosti, najpre leži u činjenici da se isti akteri vrte ne samo u formalnim političkim pozicijama, već i u nevladinom sektori u udruženjima građana.

Autor: nsuzivo.rs

Komentari: