Foto: Eurovision Song Contest

Sinoć se u Torinu održalo prvo polufinalno veče Evrovizije, a predstavnici 17 zemalja dali su sve od sebe da na sceni torinske dvorane “Palo Olimpiko” osvoje srca fanova i plasiraju se u finale.

Veče je proteklo u takmičarskom duhu, svi predstavnici koji su nastupali u prvoj polufinalnoj večeri imali su zanimljive nastupe, pune vizuelnih efekata, jakih plesnih koreografija i scenskih efekata.
Foto: Screenshot You Tube

Komenatri fanova na Tviteru su raznovrsni, a posebnu pažnju publike privukli su predstavnici Moldavije koji su sa neobičnom numerom, koja u sebi ima elemente turbofolka pomešanih sa rokenrolom, uspeli da podignu atmosferu u areni. Takođe prestavnici Ukrajine zasenili su sve prisutne svojim upečatljivim nastupom u etno stilu, sa pojačanim vizuelnim efektima koji su upotpunili njihov nastup.

Jedan tviteraš, nastup Danske pevačice uporedio je sa našim poznatim glumcem Urošem Đurićem.

Ako je suditi po komentarima fanova iz Evrope, mnogi nisu zadovoljni činjenicom da se albanska predstavnica nije plasirala u finale, sa obzirom da je imla snažnu numeru. Kraj njenog nastupa zabeležio je skandal, kada je u naletu euforije pokazala simbol velike Albanije. Ovim potezom Ronela je izgubila mnogobrojne fanove sa Balkana, a prema komentarima koji se nalze na twiteru njen nastup je okarakterisan kao “previše vulgaran” i prevaziđen.

Foto: Printscreen

Nakon održanih nastupa usledilo je glasanje publike i stručnog žirija za numere koje će se plasirati u finale i pokušati da osvoje tron muzičke scene Evrope. Od 17 zemalja, mesto u finalu izborilo je 10 predstavnika među kojima su Švajcarska, Jermenija, Island, Litvanija, Portugalija, Norveška, Grčka, Ukrajina, Moldavija i Holandija!

Svoje mestu u finalu propustile su delegacije Hrvatske, Albanije,Bugarske, Slovenije, Letonije, Austrije i Danaske.

Drugo polufinalno veče održaće se 14. maja, u četvrtak gde će nastupiti predstavnica Srbije, Ana Đurić – Konstrakta sa numerom “In Corpore Sano”. Konstrakta nastupa pod rednim brojem 3, a svoje mesto u finalu pokučaće da izbori sa još 18 učesnika.

nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments