Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić
Novosadska prirodna oaza Šodroš je bila domaćin takmičenja pod nazivom “Majski kajakaški kup Novog Sada” u organizaciji kajak kanu kluba “Liman” iz Novog Sada
Na akvatorijumu ispred objekta kajakaškog kluba “Liman” iz Novog Sada, sa početkom u 10.00 časova, održano je takmičenje u kajaku i kanuu na mirnim vodama u kategoriji pionira, kadeta, junira i seniora, u disciplinama kajaka i kanua jednoseda (jednokleka), dvoseda i četvoroseda, na stazama dužine 200m, 1000m. i 2000 m.

Glavni organizator takmičenja i pomoćni trener kajak klub Liman Milan Borišev, ističe da je vrlo zadovoljan kvalitetom trke, ali odzivom takmičara, danas se takmiči preko 230 takmičara.

– Tradicionalna regata kajakoškog kluba Novi Sad koji je i ove godine okupio najveći broj takmičara, kada su u pitanju kupska takmičenja, ove godine imamo preko 230 takmičra. Danas se okupilo preko 20 klubova, tu su i gosti iz Makedonije i Rumunije – istako je Borišev.

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

On ističe da najmlađi takmičar ima sedam godina, a ono što decu najviše motiviše je dobra trka, publika.

– Nagrade za najuspešnije su simbolične medalje, pehari to je za decu koja dominiraju u mlađim kategorijama. Za njih je najveća motivacija da se dobro trkaju, da bude puno publike – rekao je trener.

Dragan Dakić, direktor kompanije Montop Pro, ističe da će kompanija uvek tu da podrži kajakški klub Novi Sad, kao i takmičenja kao što današnja.

-Kao što vidimo veliki broj pristnih kako iz zemlje tako i iz inostranstva, ovom prilikom pozivamo sve privredne subjekte Novog sada da podrže naše mlade i ovom delu sporta – istako je Dakić.

Dakić je uputio poziv svim sugrađanima da podrže gradski GUP, kako bi ovo mesto gde je danas održano takmišenje bilo uređeno i ono postala jedna turistička organizacija Grada Novog Sada.

nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments