Drugi deo filma "365 dana" Foto: Netflix / screenshot

Poljsko-italijanski erotski triler ‘365 Days’ iz 2020. godine proglašen je za najgori film u poslednjih 30 godina sa zbirnom ocenom 0 koju su dodelili kritičari. Iako film nije dobro prošao ni kod publike dobio je nastavak.

Na Rotten Tomatoes “365 dana” ocenjen je nulom, a prema IMDb-u ima ukupni skor 2.6 od maksimalnih 10, ali ni to nije omelo poljsku produkciju da se baci na stvaranje još jednog nastavka erotskog filma ‘365 Days’, ovoga puta pod imenom ‘365 Days: This Day’. I u ovom nastavku očekuje nas niz slikovito prikazanih erotskih scena između Masima i Laure koje su potkrepljene idejom zatočeništva i submsivnošću partnera.

Međutim, iako su kontroverzne scene pokušavale biti što verodostojnije, film je bio kažnjen zbog svog ‘dosadnog’ seksa, tvrde komentari gledala. Navodno, uzbudljive scene pune strasti između Laure i njenog mafijaškog supruga Masima nisu se ni ovoga puta pokazale kao formula za uspeh.

Film “365 dana” drugi deoFoto:Profimedia

Zapravo ‘365 Days’ je još jednoj adaptacija knjige iz erotske trilogije autorke Blanke Lipinske. Priča prati Lauru koja je oteta od strane šefa italijanske mafije Masima. Njegov je plan krajnje zabrinjavajući, zbog odluke da je zadržati godinu dana u ropstvu i daje joj tačno toliko vremena da se zaljubi u njega. Film se brzo transformiše u, kako brojni kritičari tvrde, izuzetno eksplicitan sadržaj odnosno ‘soft-porn’, ali ni to nije jedini razlog zašto je proizveo masu kontroverzi.

Scena na golf terenuFoto:Netflix / screenshot

Naime, u novom nastavku na udaru se našla jedna scena. Reč je o sceni koja se odvija na golf terenu. Naime, Laura leže pored rupe za golf širi noge dok Masimo stoji ispred nje. Zgroženi gledaoci nakon toga imali su nedoumice šta bi trebalo da ta scena predstavlja da je li ona zaista potrebna.

“Ko god je ovo smislio nek potraži pomoć psihijatra”, “Ko god ovo gleda nek potraži stručnu pomoć”, “Odvratno, degutantno, prostački”, “Imam upalu mozga od golf scene”, ” samo su neki od komnetara na Tviteru.

Očekivano, nastavak je takođe ocenjen nulom od strane kritičara i ocenom 2.5 od maksimalnih 10 od strane publike.

zena.blic.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments