Foto: dnevnik.rs/ S. Šušnjević
Novosađanima je malo šta draže od Dunava, naročito leti pa ne čudi što su gradske plaže pune, naročito omiljeni Oficirac.

I vikendom i tokom nedelje ovde je krcato. Većina Novosađana traži duboki hlad. Neki od njih su sami i čitaju uz osvežavajuće piće, neki u društvu kućnih ljubimaca, a najviše je porodica i većih grupa ljudi, koji se okupljenih oko roštilja ili stolova kafića smeju i razgovaraju. Očigledno da je ova plaža, mada divlja, omiljena Novosađanima kojima komfor nije na prvom mestu, piše Dnevnik.

Foto: dnevnik.rs

Ako pitate lokalce, velika prednost Oficirca je u tome što ovde mogu da popiju kafu, hladno piće ili, pak, pojedu pljeskavicu po veoma povoljnim cenama. Tako najrazličitiji voćni sokovi i limunada koštaju po 130 dinara, a za istu sumu novca može da se popije i pivo. Cene instant kafa su samo 100 dinara.

Kada plivači ogladne, na raspolaganju su im mali drveni kiosci sa hranom, načičkani celom dužinom plaže. Oni mame posetioce mirisom pljeskavica, girica, pomfrita… Cena pljeskavica je 300 dinara, dok se porcija girica i pomfrita može kupiti za 400 dinara.

Da ipak nije sve savršeno, kažu kupači, svedoči to što nema sanitarnog čvora, dok drugi smatraju da bi takve promene vodile postepenoj urbanizaciji ove, inače divlje plaže, te bi ona tako, prema njihovim mišljenu, izgubila svoje čari…

Foto: dnevnik.rs

Ima zamerki i na nedostatak volje nadležnih da se plaže uredi, odnosno da se pomogne sugrađanima u prikupljanju i odlaganju smeća, jer, kako kažu, sigurni su da bi svako ko ovde dolazi rado zavrnuo rukave i potrudio se da jedna od najlepših plaža u gradu dobije novi, čistiji izgled…

blic.rs/dnevnik.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments