Foto: Foundation for Economic

Kompanija “IKEA” iz svog asortimana povlači proizvod koji je namenjen deci zbog opasnosti od gušenja. Reč je o igri pecanja “BLÅVINGAD”, saopšteno je iz ovog trgovinskog lanca.

“IKEA apeluje na sve kupce koji poseduju BLÅVINGAD igru pecanja, raznobojno da prestanu da je koriste i da kontaktiraju s kompanijom IKEA za pun povraćaj novca. Bezbednost je glavni prioritet za kompaniju IKEA i zato preduzimamo mere predostrožnosti i povlačimo BLÅVINGAD igru pecanja, raznobojno zbog potencijalne opasnosti od gušenja”, navodi se u saopštenju.

Foto: IKEA

U saopštenju se dodaje da IKEA razvija svoje proizvode koristeći rigorozni program procene rizika i testiranja, kako bi se uverila da proizvodi ispunjavaju sve važeće zakone i standarde na tržištima na kojima se prodaju. “Uprkos tome, primetili smo da mali zakivci na igrački mogu da se olabave, što dovodi do potencijalne opasnosti od gušenja, posebno kod manje dece. Zbog toga povlačimo BLÅVINGAD igru pecanja, raznobojno”, objašnjeno je iz ove kompanije.

Uz objavljeno izvinjenje zbog neprijatnosti koje bi ovo povlačenje moglo da izazove iz trgovinskog lanca su objasnili da proizvod može da se vrati u bilo koju robnu kuću IKEA. Novac će, kako je saopšteno, klijentima biti u potpunosti vraćen, a dokaz o kupovini, odnosno račun, nije potreban.

pink.rs/mondo

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments