Foto: Screenshot/ HRT

Matejev otac u suzama: Matej je svoju priču na ovoj zemlji završio

– Čekali smo vesti, čekali smo istinu i ta istina se na kraju pokazala takva kakva jeste, bolna, nikakva, teška – rekao je za HRT Nenad Periš nakon što ga je MUP Srbije obavestio da je u Dunavu nađeno telo muškarca čija odeća odgovara opisu odeće u koju je nosio njegov sin Matej koji je nestao u Beogradu 30. prosinca 2021.

Reporter televizije N1 rekao je da bi rezultati obdukcije mogli biti objavljeni kasnije uveče.

– Kao što sam govorio, moram biti spreman na sve to. Možda će nekome biti čudno, ali koliko god bilo bolno i teško, a verujte mi da je strašno teško, čovek mora imati nadu. Mene moja vjera uči da nada uvek postoji. Iako se rastanak dogodio, nada da ćemo se ponovno sresti nikad neće prestati biti tu – rekao je Nenad Periš i zahvalio svima koji su pomogli da se istina pronađe.

U razgovoru za RTL dodao je: “Matej je svoju priču na ovoj zemlji završio”.

“Tata, idi po Mateja, dovedi ga kući”

“Moramo obaviti te formalnosti. Moramo obaviti formalnosti. Matej je tu sa mnom i uvek će biti. Da, pet meseci kasnije. Ono što mi je rekla ćerka: “Tata, idi po Mateja, dovedi ga kući”. To ću napraviti u ova dva, tri dana. On je s nama i uvek će biti s nama – poručio je potreseni Nenad Periš u razgovoru za HRT.

“Jako mi je teško i očekivali smo neku sretniju informaciju”

– Mora se još usporediti DNK, ali po odeći, pronađeni mladić odgovara opisu Mateja. Eto, to je ono što vam mogu reći, nemam zasad ništa drugo. Jako mi je teško i očekivali smo neku sretniju informaciju, ali svaka istina je istina i s njom se moram suočiti, ja i moja porodica – rekao je ranije Nenad Periš.

U izjavi za portal Telegraf.rs dodao je: “To je tako, dalje ne mogu ništa da kažemi. Jako mi je teško. Doći ću za Beograd.”

Kako je Hini ranije potvrđeno, Nenad Periš je krenuo iz Splita nakon što ga je MUP Srbije obavestio da je na Dunavu pored Ade Huje, nizvodno od Beograda, nađeno telo mlađeg muškarca čija odeća odgovara opisu onoga kako je bio obučen Periš u noći nestanka 30. na 31. decembar prošle godine.

Informaciju je potvrdilo i Više javno tužiteljstvo u Beogradu.

„Dežurni zamenik Višeg javnog tužioca u Beogradu izvršio je uviđaj i naložio obdukciju, toksikološke i DNK analize, kojima će biti utvrđen identitet za sada NN lica, kao i uzrok smrti“, saopštilo je tužilaštvo.

Zajedno sa MUP-om, tužilaštvo će, kako se navodi, „blagovremeno obavestiti javnost” o rezultatima traženih analiza koje je uradio Institut za sudsku medicinu u Beogradu.

Telo je nađeno osam kilometara nizvodno od mesta gdje je zadnji put viđen Matej Periš.

Dvadesetsedmogodišnji Splićanin Matej Periš nestao je kada je istrčao iz beogradskog noćnog kluba Gotik gde je bio u provodu s prijateljima i od tada mu se gubi svaki trag.

U međuvremenu, MUP Srbije je pregledao snimke sa svih nadzornih kamera i na osnovu dostupnih informacija napravio potpunu rekonstrukciju njegovog kretanja po izlasku iz kluba, o čemu je detaljno prijavljen MUP R. Hrvatska.

index.hr

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments