Foto: kompastravel.com

Zbog visokih temperatura u Grčkoj i mogućnosti izbijanja požara grčke vlasti su morale da uvedu posebne mere kako bi zaštitile turiste i lokalno stanovništvo, zato su na Tasosu zatvorili tri najpopularnije plaže. 

Pristup je zabranjen na najpopularnijim plažama – Porto Vati, Mermerna i Paradise, a osim toga saobraćaj je ograničen i na pojedinim putevima. Turistima se savetuje da ne idu ni u sela u unutrašnjosti ostrva, kao što su Teologos, Kazaviti, Kastro, Maries. Takođe se savetuje da u narednim danima stanovništvo i turisti biraju neke lakše dostupne plaže.

“Zbog suše i jakih vetrova, rizik od požara je veoma visok, posebno u južnoj Grčkoj. Ovakva situacija će potrajati nekoliko dana”, upozorio je grčki biro za meteorologiju.

Foto: grčkainfo.com

Naši turisti koji se trenutno nalaze na Tasosu na društvenim mrežama ističu da se na plažama nalaze vatrogasci i da niko ne može da prođe.

“Mi smo danas krenuli na Mermernu plažu i vratili su nas, vatrogasci su zatvorili put i nema prolaska” napisali su Srbi na društvenim mrežama.

mondo.rs/nsuzivo.rs

1 Comment
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
021
09/08/2022 16:39

Vest uopste nije tacna.Ja se trenutno nalazim na Tasosu,i na sve plaze je dozvoljen pristup,kao i mestima u unutrasnjosti ostrva.