Foto: Snežana Krstić / RAS Srbija

Prva velika navala turista na granične prelaze ka Severnoj Makedoniji i putu ka Grčkoj, rezultovala je kolonama od tri kilometra, kako na Preševu, tako i pomalo iznenađujuće, na Dojranu, prelazu koji naši državljani koriste mahom kada je na Evzoniju gužva

Pojačan intezitet saobraćaja u smeru iz Srbije, ka Severnoj Makedoniji, i dalje ka Grčkoj, preko graničnih prelaza Preševo i Evzoni, dovelo je do nepreglednih kolona automobila koji su jedva mileli put kontolnih punktova.

Gužve na druimovima i graničnim prelazima, tradicionalno su najveće 1., 10. i 15. jula, usled godišnjih odmora, te se u prošlosti na prolazak znalo čekati i po pet sati. Na sreću vozača iz Srbije, na prelazak preko Preševa, ali i Dojrana i dalje nema tolikog zadržavnja.

Kolone na ulasku u Severnu Makedoniju

Počevši od ranih jutarnjih časova, na ovom graničnom prelazu formirale su se gužve. Tokom jutra, na ulazak u Severnu Makedoniju preko integrisanog graničnog prelaza, čekalo se duže od sat vremena, dok je u jednom trenutku, kolona vozila iznosila više od tri kilometara, sudeći po komentarima srpskih turista unutar grčkih grupa na društvenim mrežama.

O tome kolike su gužve bile, najbolje svedoče fotografije podeljene u okviru grupe “Grčka info”.

Foto: Facebook, Grčka info / screenshot

“Čekanje na Preševu, 2, 40 minuta”, samo je jedan od komentara naših građana o stanju na graničnom prelazu sa Severnom Makedonijom unutar vajber grupe “Grčka uživo”.

Foto: Facebook, Grčka info / screenshot

Nešto lepša slika, dolazila je sa prelaza Prohor Pčinjski – Pelince, koji se vozačima preporučuje kao alternativni prelaz za ulazak Severnu Makedoniju, zadržavanja tokom dana, prema informacijama, kako na sajtu AMSS-a, tako i po rečima naših državljana, nije bilo.

Novosti

Bogorodica – Evzoni

Poslednja prepreka pre dolaska na plaže Grčke, granični prelaz Bogorodica – Evzoni, između Severne Makedonije i Grčke, koji najviše koriste turističke agencije za organizovane prevoze, ali i oni koji idu kolima, danas je vrveo od automobila, te se u jednom trenutku, prema svedočenjima naših turista na ulazak u zemlju Helena, čekalo više od dva sata.

Gužva i na Dojranu

Oni koji su gledali da izbegnu gužve na Evzoniju, pa su se uputili na granični prelaz Dojran, takođe su naišli na ogromnu gužvu. Ono što je začudilo sve njih, jeste gužva koja se napravila i to u vidu kolone od tri kilometra, a koja se održala tokom čitavog dana, te se na ulazak u Grčku, prema rečima turista iz Srbije, čekalo i više od dva sata, što je za ovaj prelaz, uglavnom nezamislivo.

Foto: Facebook, Grčka info / screenshot

Saobraćaj ovog inteziteta, očekuje se danas i sutra tokom čitavog dana, budući da je kako kod nas, tako i u većem delu Evrope, započela sezona godišnjih odmora, usled čega će 1. 10. i 15, kako u julu, tako i u avgustu meseci, biti dani u kojima će vam strpljenje biti prekopotrebno.

 

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments