Foto: Bh-index

Kraj januara u Srpskom narodnom pozorištu biće posvećen reditelju Igoru Vuku Torbici. Drama Srpskog Narodnog Pozorišta organizuje reviju predstava ovog reditelja pod nazivom “Igorovi dani”, a inicijativi se priključilo i Narodno pozorište Beograd, pa će se predstave  održavati u Novom Sadu i Beogradu.

Od 24. do 28. januara, u SNP-u, publika će imati priliku da pogleda: „Carstvo mraka“ Narodnog pozorišta iz Beograda, „Krvave svadbe“ Srpskog narodnog pozorišta i Budva Grad teatra, „Don Žuan“ Narodnog pozorišta, „Toša Jovanović“ iz Zrenjanina, „Bakhe“ Narodnog teatra iz Bitolja, kao i „Tartif“ Narodnog pozorišta Sombor i Srpskog narodnog pozorišta.

Predstava “Tartif”; foto: Siniša Trifunović

Direktor Drame SNP-a Milovan Filipović kaže da ovo nije ni festival ni memorijal, ovo je način da se  odužimo jednom vanvremenskom talentu, koji nam je, za kratko vreme koje je proveo među nama, pokazao put.

Ove predstave će se igrati od 26. januara i u Narodnom pozorištu u Beogradu.

Igor Vuk Torbica bio je jedan od najboljih reditelja mlađe generacije, te reditelj koji je ostavio dubok trag u većini srpskih i regionalnih pozorišta. Četiri njegove predstave proglašene su za najbolje godišnje produkcije u tri države, i dva puta su izabrane za najbolje u regionu. Preminuo je 16. juna 2020. godine nedaleko od Rovinja, u 33. godini.

nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments