Foto: David Ramos, Getty Images

Novosadski atletičar, Mihail Dudaš, koji se trenutno nalazi u Londonu gde završava svoj master rad na prestižnom fakultetu UCL u Velikoj Britaniji, kaže za NS Uživo da je izgradnja atletske dvorane izuzetno važna ne samo za Novi Sad već za celu Srbiju.

Dudaš je za naš portal izjavio i da je Novi Sad ozbiljan grad koji zna u šta ulaže i da je siguran da je ovo pravi korak koji će doneti mnogo dobrog u budućnosti atletike.

– Potrebno je da se napravi kompleks u kojem će deca, ne samo iz Novog Sada nego i Srbije, imati benefit u najboljem mogućem smislu – kaže Dudaš.

BOLJI USLOVI

On ističe da će savremena atletska dvorana značajno unaprediti uslove za trening i takmičenje.

– Koliko god da smo mi imali uslove na Sajmištu to nisu bili ti uslovi koji su potrebni za velike svetske rezultate, iako smo ih pravili i Ivana Španović i ja, kao i Asmir koji je tu trenirao – kaže Dudaš za NS Uživo.

Potrebno je da se napravi kompleks u kojem će deca, ne samo iz Novog Sada nego i Srbije, imati benefit u najboljem mogućem smislu – kaže Dudaš
Foto: Grad Novi Sad

FAKULTET I TRENING

Nacionalni rekorder u sedmoboju i desetoboju otkrio je za NS Uživo iz Londona da se fokusirao na obrazovanje i fakultet i da se zato nije kvalifikovao na Olimpijske igre.

– Dobio sam stipendiju i trenutno sam u Engleskoj, uskoro završavam fakultet koji mi je jako važan- naglasio je Dudaš.

Nacionalni rekorder u sedmoboju i desetoboju otkrio je za NS Uživo iz Londona da se fokusirao na obrazovanje i fakultet

On je istakao da su mu dalji planovi da se maksimalno posveti obrazovanju i uživanju u glavnom gradu Velike Britanije.

– Dalji planovi su mi da uživam u Londonu, usputno i treniram, kao i da se sledeće godine na nacionalnom prvenstvu u Srbiji odradim sedmoboj i da li ću se kvalifikovati za Svetsko prvenstvo – otkrio je za naš portal naš talentovani sugrađanin.

Ivona Karan

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments