Foto: facebook.com/Udruženje-za-zaštitu-životinja-Novi-Sad-SPANS
Učenici drugog razreda Osnovne škole “Ivan Gundulić” organizovali su plemenitu akciju pomoću koje su sakupili novac za napuštene životinje udruženja SPANS, uz podršku svoje učiteljice Tanje Josimović.

Kako su istakli iz ovog udruženja ono što je divno je što ih je dočekala jedna vesela i za svoj uzrast vrlo osvešćena ekipa.

Foto:facebook.com/Udruženje-za-zaštitu-životinja-Novi-Sad-SPANS

– Pričali smo o volontiranju i zašto je volontiranje važno. Odakle napuštene životinje na našim ulicama, kako prići napuštenim životinjama, a kako vlasničkim. Kako im pomoći, šta raditi ako sretnu povredjenu životinju. Pričali smo o predrasudama o “opasnim psima” i zašto je važno udomljavanje kao i sterilizacija . Razgovor je bio više nego dinamičan, pa smo se na obostrano zadovoljstvo zadržali i više nego što je planirano. Na kraju smo primili poklone koje su mališani skupili za naše štićenike, a mi smo im priredili iznenadjenje i upoznali ih sa srećno udomljenim Rambićem što je izazvalo najveće moguće oduševljenje – istakli su iz Udruženja na svojoj fejsbuk stranici.

Foto: facebook.com/Udruženje-za-zaštitu-životinja-Novi-Sad-SPANS

Mališani su sakupili 26 kg hrane i poklonili SPANS-u, a njihovi volonteri su im, zauzvrat, održali predavanje o tome kako se treba ponasati prema životinjama, vlasničkim ili napuštenim, kako oni brinu o životinjama, ko im pomaže, kao i zašto je važno brinuti o njima.

nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments