Foto: FoNet/MUP Srbije
Saznanje koje je pre par dana ministar policije Aleksandar Vučin obelodanio, a tiče se operativih podataka prema kojima će na sutrašnjim izborima pojedine grupacije pokušati da izazovu haos, za NS Uživo potvrđuju bezbednosni izvori.
Vulin: Sprečićemo previdiv scenario

Kako je minister precizirao, policija i Bezbednosno informativna agencija imaju informacije da se za izborni dan “priprema više grupa, motivisanih i organizovanih od strane pojedinih političkih partija u našoj zemlji, ali i stranog faktora koje će pokušati da kompromituju pa i spreče održavanje izbora”.

Pokušaće da upadaju na biračka mesta, da razbijaju kutije, pokazuju falsifikovanu izbornu dokumentaciju i za sve to će biti spremni, organizovani, u čemu će im značajno pomoći mnoge službe iz našeg okruženja. Ti faktori će pokušati da kompromituju, pa i spreče izbore, ali MUP i BIA to neće dozvoliti – istakao je Vulin.

Nedavni incidenti oko GUP-a bili uvertira

Kako su za NS Uživo potvrdili iz bezbedosnih krugova, ove pretnje nisu nimalo naivne, jer je akcija koju pripremaju odlično organizovana i sinhronizovana od strane tajkuna koji se predstavljaju kao političari, njihovih medija i pojedinih stranih centara.

Foto: Screenshot

Fokus i žarište biće u Novom Sadu Ovaj grad je poseban izazov, jer ovde deluje uhodana, sponzorisana grupa ekstremista. Bitno im je da izazovu haotično stanje u drugom po veličini gradu u Srbiji, ali i gradu gde njihove ideje prolaze daleko lošije nego što očekuju – pokazuju operativni podaci iz bezbednosnih krugova.

Prema operativnim saznanjima, niz nedavnih sramnih i nasilnih incidenata u Novom Sadu iza kojih stoji fantomska organizacija OSA i Brajan Brković bili su samo pokazne vežbe, uigravanje i “kvalifikacije” za glavni dan.

Dimna bomba na GUP-u bila je uvertira i priprema za ovu nedelju, a ne izolovan incident, urbanistički plan uopšte tu nije bio bitan. Međutim, nema sumnje, država je spremna da pokaže snagu i ozbiljnost i zaštiti i građane i izborni proces.

Foto: dnevnizurnal.rs

nsuzivo.rs

1 Comment
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Oposit
02/04/2022 14:42

Ako vec sve znaju, zasto sire paniku, valjda se prvo izvrsi intervencija pa se onda ide u novine?