Foto: alo.rs

Vozovi na brzoj pruzi Beograd – Novi Sad, od danas ponovo saobraćaju duž čitave deonice projektovanom, maksimalnom brzinom od 200 km/sat u skladu sa redom vožnje, saopštila je “Infrastrukture železnice Srbije”.

U saopštenju se navodi da su izvođači radova jutros u 08.00 sati završili mašinsko regulisanje koloseka na delu brze pruge između Beške i Karlovačkih Vinograda.

Na taj način završene su sve planirane aktivnosti na tekućem održavanju, čime su se stekli uslovi da brzina vozova bude vraćena sa 160, na maksimalnih 200 km/sat, kako je to projektovano redom vožnje, „Infrastruktura železnica Srbije“ podseća da je 10. januara iz preventivnih razloga, na dve lokacije na brzoj pruzi Beograd – Novi Sad smanjila brzinu vozova sa 200 na 160 km/sat.

U saopštenju se navodi da su prošle nedelje stručne službe „Infrastrukture železnica Srbije“ zamenile i ukradene delove kontaktne mreže iznad železničke pruge, na dve lokacije između Beograda i Novog Sada.

Zbog krađe osam čvrstih tačaka kontaktne mreže, „Infrastruktura železnica Srbije“ je bila prinuđena da 12. januara na deonicama brze pruge Inđija – Beška i Sremski Karlovci – Petrovaradin uvede lagane vožnje sa 20 km/sat, umesto projektovane brzine od 200 km/sat, kaže se u saopštenju.

alo

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments