Foto: Beta/MUP Srbije

Saobraćajna policija će u narednom periodu vršiti pojačanu kontrolu traktora i vozača traktora u saobraćaju na putu, sa posebnim akcentom na otkrivanje prekršaja upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, saopšteno je iz MUP-a.

U slučaju da se u noćnim uslovima ili uslovima smanjene vidljivosti traktori ili radne mašine zateknu u saobraćaju bez ispravnih svetlosno-signalnih uređaja, saobraćajna policija će ih isključiti iz saobraćaja.

Od početka ove godine, na putevima u Srbiji dogodile su se 22 saobraćajne nezgode sa učešćem traktora, u kojima su poginula četiri, a povređena 22 učesnika u saobraćaju. U 18 slučajeva ove nezgode izazvali su vozači traktora.

Saobraćajna policija je u prethodnom periodu, od 7. do 13. februara sprovodila akciju pojačane kontrole saobraćaja i vozača autobusa i terentnih vozila i tom prilikom otkriveno je ukupno 9.542 prekršaja od kojih se najveći broj odnosio na prekoračenja vremena upravljanja vozilom i drugih prekršaja vezanih za tahografe.

26 vozača isključeno je iz saobraćaja zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola.

Ova akcija saobraćajne policije, inače, sprovođena je stovremeno u 30 evropskih zemalja koje su članice organizacije ROADPOL, mreža saobraćajnih policija Evrope.

nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments