Foto:Ilustracija, glassumadije.rs
Pojedini Novosađani imaju lošu naviku da tokom renoviranja stana izbace veću količinu kabastog materijala ili šuta, koju najčešće ostave pored kanti ili kontejnera. Nadležne službe su u proteklih nekoliko meseci ispisale 769 naloga za uklanjanje otpada i 22 prekršajna naloga.

iz JKP “Čistoća” apeluju na građane da ih prilikom odlaganja otpada obaveste, kako bi se za tu priliku dostavio poseban kontejner.

Kako ističu, različiti su načini kako može da se otpremi na gradsku deponiju u zavisnosti od količine otpada koji građani imaju. Dakle, to mogu da urade u sopstvenoj režiji gde je prijem potpuno besplatan, a isto tako mogu da iznajme kontejner od preduzeća na 24 sata.

Cena takve usluge iznosi 2.300 dinara, a podrazumeva dovoz kontejnera i odnošenje otpada na gradsku deponiju.

Visina novčanih kazni za neodgovorno odlaganje otpada varira od 25 do 150 hiljada dinara kada se nedvosmisleno utvrdi da je načinjen prekršaj.

nsuzivo.rs/RTV

1 Comment
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
bole
22/11/2021 21:05

Ne sporim da nije u redu, ali ko će to da sankcioniše? Komunalna policija? Mnogo je veći problem bahato parkiranje a po tom pitanju ne rade ništa, ponekad po prijavi, a vozikaju je po ceo dan i ništa ne vide…

Last edited 1 godina ranije by bole