Opština Beočin dobila kamion za odvoženje smeća i 40 kontejnera za odlaganje otpada do Beogradske “Gradske čistoće”

Foto: Opština Beočin
Beogradsko javno komunalno preduzeće „Gradska čistoća“ poklonilo je danas opštini Beočin kamion za sakupljanje i odvoženje komunalnog otpada koji će koristiti Javno komunlano preduzeće „Beočin“ kao i 40 kontejnera za odlaganje smeća koji će značajno pojačati postojeće kapacitete za odlaganje otpada na ulicama našeg grada.

U poseti JKP „Beočin“, direktor beogradske „Gradske čistoće“ Marko Popadić je u prisustvu predsednice opštine Beočin Biljane Janković, uručio ključeve komunalnog vozila direktoru JKP „Beočin“ Mini Miniću.

Tom prilikom Popadić je istakao da je ovo praksa koju „Gradska čistoća“ u saradnji sa manjim opštinama sprovodi u cilju pružanja pomoći javnim preduzećima da reše problem nedostatka opreme i mehanizacije koja je neophodna za rad.

Foto: Opština Beočin

„Na inicijativu predsednice opštine Beočin „Gradska čistoća“ je kao društveno odgovorno preduzeće rado izašlo u susret potrebama ove sredine i obezbedili smo kamion i četrdeset kontejnera koji će biti na raspolaganju za rad u narednom periodu. Nadamo se da će naša donacija pomoći da vaše mesto bude urednije a ulice čistije.“, istakao je Popadić.

Imajući u vidu da su potrebe JKP „Beočin“ prioritetno vezane upravo za unapređenje uslova rada u pogledu dodatne opreme, predsednica opštine Beočin Biljana Janković istakla je značaj saradnje Opštine i JKP „Gradska čistoća“ i izrazila zahvalnost direktoru ovog preduzeća na poseti i vrednoj donaciji.

„U ime Opštine Beočin i lično ime zahvaljujem se JKP „Gradska čistoća“ i gospodinu Popadiću na ovako značajnoj donaciji koja predstavlja konkretnu podršku funkcionisanju našeg javnog komunalnog preduzeća. Sigurna sam da će se efekti pojačanja voznih kapaciteta kojim sada raspolažemo videti u najskorijem roku i da će se odraziti na kvalitet pružanja usluge građanima.“ navela je Janković.

Foto: Opština Beočin

Sa današnjom donacijom JKP „Beočin“ raspolaže sa četiri kamiona za odvoženje smeća a prema rečima direktora JKP Mine Minića, u narednom periodu prioritet će biti i pojačanje ostale opreme.

„Verujem da je ovo primer najbolje prakse kako veća javna preduzeća mogu da pomognu onima koji posluju u manjim sredinama. Doniranjem kamiona i značajnim pojačanjem kontejnera na ulicama, dobili smo mogućnost da efikasnije upravljamo otpadom u Beočinu. U narednom periodu nastavićemo da radimo na obnavljanju druge mehanizacije, alata i radnih mašina.“, istakao je Minić.

nsuzivo.rs

Tagovi:

Podeli vesti:
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti