Foto: hotsport.rs

Reprezentativci Srbije u futsalu danas od 17 časova startuju na Svetskom prvenstvu, a prvi rival je selekcija Irana. Prvenstvo se održava u Litvaniji.

Prema kladionicama, selekcija Irana protiv našeg tima je favorit, ali važi za jednog od favorita za osvajanje titule, prošle godine na Mundijalu je završila na trećoj poziciji.

Najava da naše reprezentativce već u grupnoj fazi očekuje teška borba pokazuje to da nas posle Irana, 17. septembra očekuje Argentina koja je prošle godine osvojila prvenstvo. Za 20. septembar je zakazana utakmica protiv SAD.

Prve dve ekipe u grupi obezbediće plasman za dalje takmičenje, dok će trećeplasirani tim tražiti šansu na tabeli najbolje rangiranih trećeplasiranih ekipa, gde će dalje proći četiri od šest ekipa.

Srbiju će na prvenstvu predstavljati Momčilović, Ramić, Tomić, Lazervić, Rajčević. Vulić, Aleksić, Kocić, Milosavljević, Popović, Pršić, Petrov, Rakić, Stojković i Josimović.

Foto: STARSPORT

Reprezentativac Slobodan Rajčević ističe da se ekipa dobro pripremila i da veruje u svoj kvalitet.

-Dobićemo smernicu za nastavak takmičenja. U slučaju da ostanemo neporaženi, onda bismo mogli da jurišamo na drugo mesto, a to znači da bi treća pozija bila zagarantovana. Dobro smo se pripremili, nikome ne pretimo, ali verujemo u svoj kvalitet. Grupa je jaka, Iran je na poslednjem šampionatu bio treći, Argentina je aktuelni prvak sveta, a SAD je reprezentacija koju ćemo tek upoznati, ali radi se o ambicioznoj selekciji. Idemo, dakle, korak po korak – rekao je Rajčević.

nsuzivo.rs/telegraf.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments