– Vlada je na danas održanoj sednici donela odluku da ograničimo rad svega, pre svega ugostiteljskih objekata – prodavnica i tržnih centara, osim apoteka, dostava hrane, benzinskih pumpi, prodavnica u njihovom okviru i privrede – na period od 21 čas uveče do 05 časova sledećeg dana. Počećemo sa primenom od utorka, 17. novembra, da damo vremena svima da se prilagode i trajaće 15 dana, do 1. decembra, kada će Vlada odlučiti da li treba da se nastavljaju, izjavila je Premijerka Ana Brnabić

Nove mere gradskog štaba

Gradski štab za vanredne situacije Novog Sada zasedao je danas i doneo četiri nove naredbe u skladu sa sve lošijom epidemiološkom situacijom na teritoriji grada.

Broj novoinficiranih ljudi u Novom Sadu i juče je prešao tri stotine, a deo stanovnika se i dalje ponaša neodgovorno, kao da ne prihvata realnost teškog stanja uzrokovanog koronavirusom. Zbog svega toga Gradski štab je usvojio novi paket, znatno pooštrenih, mera.

Gradski štab za vanredne situacije doneo je naredbe koje se odnose na rad prodavnica i drugih trgovinskih delatnosti, na rad taksista, ugostiteljske objekte i na kućni red u stambenim zgradama.

Između ostalog, po novoj naredbi, obavezuju se taksi vozači i korisnici na obavezno korišćenje zaštitnih maski prilikom pružanja usluga taksi prevoza na teritoriji Grada Novog Sada, s tim da korisnici usluga ne mogu koristiti prednje sedište u taksi vozilu.

Privredni subjekti koji obavljaju ugostiteljsku delatnost obavezuju se da u svim ugostiteljskim objektima, baštama i drugim objektima gde se vrši prodaja robe i pružanje usluga, rasporede stolove tako da obezbede distancu od najmanje 2m između stolova, pri čemu za jednim stolom ne može biti više od četiri lica, izuzev ukoliko se radi o članovima iste porodice.

Privredni subjekti koji obavljaju delatnost kao noćni klubovi, su u obavezi da ulazak u noćni klub omoguće isključivo uz prodaju/podelu ulaznica koje su numerisane brojevima od 1 do dozvoljenog broja lica koja istovremeno mogu biti prisutna u objektu.

Naredbom se zabranjuje i konzumacija hrane i pića ispred ugostiteljskih objekata iz kojih se vrši šalterska prodaja hrane putem šaltera.

Novom naredbom, određeno je i vreme dnevnog i noćnog odmora u stambenim i stambeno-poslovnim zgradama, na teritoriji Grada Novog Sada, i to u periodu od 16.00 časova do 5.00 časova narednog dana.

Privredni subjekti koji obavljaju delatnost u trgovinskim delatnostima su u obavezi da ograniče broj lica koja mogu biti istovremeno prisutna u objektu tako da na svaka 4 metra kvadratna može biti prisutno jedno lice.

Autor: Nikola Bilić

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments