Foto: Grad Novi Sad
Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin posetio je OŠ „Prva vojvođanska brigada“ i tom prilikom predstavnicima škole uručio sportske rekvizite za nastavu fizičkog vaspitanja. Ta donacija realizovana je u okviru Programa „Sport u škole“ koji finansira Grad Novi Sad, a sprovodi Savez za školski sport grada Novog Sada.

-Ovim programom koji traje već pet godina obuhvatili smo sve učenike osnovnih škola sa teritorije Novog Sada. Svake godine iz budžeta izdvajamo oko 20 miliona dinara za besplatan školski sport, sa ciljem da podstaknemo osnovce da se bave fizičkom aktivnošću i unapredimo uslove za bavljenje školskim sportom. Osim toga, Programom se promoviše zdravlje dece, afirmišu se vrednosti i značaj organizovane fizičke aktivnosti u socijalizaciji dece, razvijaju dečije potrebe za kretanjem, uključujemo ih u besplatne vannastavne aktivnosti, a realizuju se i drugi ciljevi koji su izuzetno važni za zdrav život i pravilan razvoj dece osnovnoškolskog uzrasta – izjavio je Ognjen Cvjetićanin i dodao da će Grad nastaviti da ulaže u školski sport

Foto: Grad Novi Sad

U OŠ „Prva vojvođanska brigada“ se od prvog do četvrtog razreda, kao i u svim osnovnim školama sprovodi program koji ima za cilj da primenom različitih sredstava i metoda fizičkog vežbanja i treninga, pomaže optimalnom rastu i razvoju deteta, utiče na razvoj motoričkih sposobnosti s naglaskom na koordinaciju, snagu, brzinu, ravnotežu, spretnost, preciznost i izdržljivost; zadovoljava primarne motive deteta, a posebno potrebu za igrom, kretanjem i uvodi decu u organizovani sistem za igru, takmičenje i manifestacije, a od petog do osmog razreda se kao sport realizuje odbojka kroz dupli program.

Imajući u vidu navedeno, školi su dodeljene prepone, vijače, markeri za obeležavanje, koordinacione merdevine, setovi za badminton, vorteks, baze, gimnastičke palice, pljosnati obruči, hula hop obruči, čunjevi sa rupicama, lopte i drugi rekviziti.

nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments