Foto: Screenshot Instagram
Miloš Vučević, gradonačelnik Novog Sada, budući potpredsednik Vlade reagovao je na sramnu i skandaloznu naslovnu stranu hrvatskog magazina.

Njegovu izjavu prenosimo u celosti.

  • Sramna i skandalozna naslovna strana hrvatskog magazina “Express”, još je jedna potvrda da su naši “susedi” potpuno zatrovani mržnjom, da grade društvo u kome se nacionalizam i fašizam neguju kao uzvišene vrednosti, umesto da ih u korenu saseku. Još jednom su pokazali da su u moralnom i ljudskom smislu potpuno zastranili, a u profesionalnom novinarstvu da su dotakli dno dna. Kako drugačije objasniti sramnu naslovnu stranu nego teškim i neizlečivim frustracijama i mržnji prema srpskom narodu i našem predsedniku Aleksandru Vučiću. Sada su tome dodali i mržnju prema pobednici italijanskih izbora Đorđi Meloni i premijeru Mađarske Viktoru Orbanu. Sada udaraju i na region i na EU. Očigledno je da ne posustaju u nameri da mrze sve sto je bolje od njih, i da u toj svojoj sumanutoj mržnji pokušavaju da naruše mir i stabilnost regiona – izričit je Vučević i dodaje:

Nametanje Hitlerosvke propagande. Nadam se da će pristojna EU jasno reći da se stidi

Odavno hrvatska kampanja mržnje prema Srbiji prelazi granice zdravog razuma. Umesto sto vređaju evropske lidere i porede ih sa Hitlerom, bolje da se sami pogledaju u ogledalo jer će u njemu videti baš njegov odraz, jer to što oni rade ne liči ni na šta drugo osim na nametanje nacističkih vrednosti i Hitlerovsku propagandu. Nadam se da će pristojna EU glasno reći da se stidi. Strašno je da u vremenu kada se planeta bori sa najvećom krizom, dok se čini da je na ivici da izbije Treći svetski rat, neko priziva najmračnije aveti prošlosti, najveće zločince u istoriji čovečanstva. Jasno je da mnogima u hrvatskoj smeta moćna, snažna i nezavisna Srbija, i da su zbog toga krenuli u totalni medijski rat protiv predsednika Vučića. Treba da znaju da ta kampanja, koliko god sramna i surova bila, neće ućutkati predsednika Srbije Aleksandra Vučića, da će on još glasnije govoriti o krvavom nasleđu naših “suseda”, o Jasenovcu, Petrovačkoj cesti … da će se još snažnije zalagati za mir i stabilnost, za “Otvoreni Balkan”, za jak “Srpski blok”, i boriti se za očuvanje naših nacionalnih interesa.

Skandalozna naslovna strana hrvatskog magazina/Foto: Printscreen

nsuzivo.rs

2 Comments
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Sale
30/09/2022 13:11

Pa nista nisu pogresili

Mare
30/09/2022 15:32

Najgori fašisti koji su ikad postojali od kojih su i Nemci prali ruke nekom drže slovo. Čemu više ta želja da se bilo šta sa njima ima. Digni zid 50 metara i da ih ne vidim i ne čujem.