Ilustracija (Foto: Stefan Koprivica)
Tridesettrogodišnji A. P. iz Sremskih Karlovaca osuđen je danas u Višem sudu u Novom Sadu na kaznu zatvora u trajanju od 18 godina zbog obljube nad nemoćnom osobom, odnosno za zlostavljanje devetogodišnjeg dečaka.

Suđenje je od samog početka bilo zatvoreno za javnost zbog zaštite identiteta žrtve a kako nezvanično saznaje “Blic”, optuženom nije izrečena maksimalna kazna zatvora zato što je postupajući sudija kao olakšavajuću okolnost uzeo u obzir činjenicu da je okrivljeni jedini hranilac višečlane porodice.

Podsetimo, A.P. je optužen da je u noći između 14. i 15. juna 2020. seksualno zlostavljao dečaka pošto ga je prethodno vodio na rođendan.

On je dečaka, kako se sumnja, zlostavljao na jednoj livadi, a slučaj je otkriven kada se dečak posle dolaska kući požalio roditeljima da ga boli stomak.

Posle nekoliko dana istrage policija je uhapsila A. P. koji je na saslušanju posle hapšenja tvrdio da je bio pijan i da se ne seća šta se dešavalo sporne večeri.

blic.rs

3 Comments
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Mare
28/03/2022 16:42

Kakva olakšavajuća okolnost ? Da li su oni normalni ? Momentalna kastracija i maksimalna kazna, a u zatvoru javiti ko je i šta je.

Stanislav
28/03/2022 20:12

Da li je realno da neko ko počini ovakav zločin bude nagrađen daljim nastavkom života?Da li su ljudi svesni da se ovakve stvari dešavaju zbog ovako malih kazni?Ovakvi oblici života ne bi trebalo da postoje.

Goca
29/03/2022 00:21

Staaa. Samo 18 godina zatvora. Ovo je nepravda. Za ovako nasilje dozivotna kazna.