Foto: TANJUG/ STR

STEFAN Tomić (18) iz Klokota na Kosovu i Metohiji napadnut je noćas kada se sa bratom vraćao sa božićne liturgije u Crkvi Svetog Petra i Pavla. Stefana je napala grupa Albanaca, a mladić je zadobio povrede oka, ruke, abdomena i nogu, a lekarsku pomoć je potražio u zdravstvenoj ustanovi u Vitini

Kako za “Novosti” kaže otac napadnutog srpskog mladića, Ivica Tomić, Stefan je napadnut kada je nakon liturgije krenuo da tetki bude položajnik.

– Bili smo na liturgiji, stariji sin je krenuo, kako je običaj, kod tetke da bude položajnik. Njih sedmorica, osmorica, sedeli su u kafani, izašli su i iz čista mira napali moje dete. Ko zna da li su bili pijani, naoružani, napali su ga iz čista Mira – kaže Ivica za “Novosti”.

Otac mladića koga je grupa Albanaca napala na najradosniji hrišćanski praznik kaže da je Stefan šokiran i preplašen, ističe da je tek napunio 18 godina i da je još uvek dete.

– Plakao je kada me je video u policiji. Sada spava, šokiran je i preplašen zbog ovoga što se dogodilo.

Kako kaže, umesto da provode praznik u radosti i veselju, uznemireni su zbog svega što se dogodilo.

– Ne pitajte kako nam je! – kaže nam Ivica.

Stefan celu noć proveo u policiji

Povređeni Stefan je sve do sedam sati jutros bio u policiji.

– Do sedam jutros su ga držali u stanici, kao da je moje dete nešto uradilo. Čekali su da dođe tužilac koji se uopšte na kraju nije ni pojavio. Ja sam otišao u stanicu i zamolio da puste moje dete, da se odmori od stresa koje je preživelo, i da ga odvedu u ambulantu. Tek posle toga su ga pustili kući – kaže Ivica za “Novosti”.

Dodaje da ih je pozvao i direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković kako bi im pružio podršku i saznao kako je Stefan oseća nakon gnusnog napada.

novosti.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments