Foto: Privatna arhiva
Zbog monstruoznih pretnji koje je juče primio putem elektronske pošte, gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević podneo je krivičnu prijavu za ugrožavanje sigurnosti Osnovnom sudu u Novom Sadu i sudu za Visokotehnički kriminal u Beogradu.

Prvi čovek Novog Sada tužio je izvesnog Ljubomira Čalenića koji je u poruci pretio smrću gradonačelniku i njegovoj porodici.

Kako saznaje portal NS Uživo, juče je na službeni mejl Grupe za suzbijanje krvnih delikata prosleđen mejl upućen gradonacelniku Novog Sada, gospodinu Milošu Vučeviću, vulgarne sadržine. U vezi sa navedenim je obavešten tužilac za VTK u Beogradu, Momčilović Aleksandar, koji se izjasnio da u navedenim radnjama nema elemenata krivičnog dela, nalon čega je obavešten Osnovni javni tužilac u Novom Sadu, Radivoj Kacanski, koji se izjasnio, pošto je potvrđeno da se gradonačelnik oseća ugroženim, da postoje elementi krivičnog dela Ugrožavanje sigurnosti iz čl.138 st.2 KZ (prema više lica).

Nakon izvršenih dodatnih konsultacija među tužilaštvima (VTK u Beogradu i OJT u Novom Sadu) postupanje u predmetu je preuzelo tuzilastvo za VTK u Beogradu, ne menjajući kvalifikaciju krivičnog dela koje je postavilo tužilaštvo u Novom Sadu.

Po naredbi sudije za prethodni postupak Osnovnog suda u Novom Sadu a po zamolnici tuzioca za Visokotehnoloski krimanal u Beogradu izvršen je pretres stana i drugih prostorija koje koristi osumnjičeni Čalenić Ljubomir. Tokom pretresa je pronađen mobini telefon i poruke sa kojeg su upućene pretnje.

Dalji rad nastavljaju operativni radnici Odseka za VTK u Beogradu.

Preteći mejl upućen gradonačelniku možete pogledati ovde.

nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments