Foto: Grad Novi Sad

Član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin prisustvovao je svečanom otvaranju 12. međunarodnog turnira u ritmičkoj gimnastici „Trofej Novog Sada 2023″ u velikoj sali Sportskog i poslovnog centra „Vojvodina”. Organizator dvodnevnog turnira „Trofej Novog Sada” je Klub ritmičke gimnastike „Ritmika” koji ovaj turnir realizuje uz podršku Gradske uprave za sport i omladinu.

– Veoma mi je drago što Novi Sad ponovo ima mogućnost da bude domaćin međunarodnom turniru u ritmičkoj gimnastici. Ovo takmičenje je sjajna prilika da u našem gradu prisustvujemo izvođenju vrhunske ritmičke gimnastike svetskog nivoa i da promovišemo ovaj olimpijski sport na najbolji način. Naš grad je uvek bio prestonica sporta, grad koji neguje sport i ima svu potrebnu infrastrukturu za održavanje velikih sportskih takmičenja. Grad Novi Sad će posredstvom Uprave za sport i omladinu nastaviti da podstiče decu i mlade da se bave sportom, podržavati novosadske klubove i raditi na unapređivanju uslova za kvalitetnije bavljenje sportom i još uspešnije organizovanje sportskih manifestacija. Hvala organizatorima koji iz godine u godinu povećavaju kvalitet ove manifestacije i dovode sve više gostiju u Novi Sad. Uveren sam da će gosti poneti dobre utiske iz Novog Sada, a svim učesnicima turnira želim sportsku sreću na predstojećim takmičenjima – rekao je Ognjen Cvjetićanin.

Foto: Grad Novi Sad

Na takmičenju učestvuju 44 sportske delegacije sa oko 550 gimnastičarki uzrasta od osam do 18 godina iz 18 zemalja i to iz Izraela, Rumunije, Švajcarske, Austrije, Češke, Slovačke, Mađarske, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Slovenije, Norveške, Kipra, Letonije, SAD, Crne Gore, Ukrajine, Litvanije i Srbije.

Foto: Grad Novi Sad

nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments