Foto: Pexels

Udruženje poslovnih žena Srbije (UPŽS) raspisalo je konkurs za izbor najboljih preduzetnica u Srbiji „Cvet uspeha za ženu zmaja“.

U saopštenju se navodi da ova nagrada predstavlja jedinstveni podsticaj i afirmaciju za poslovne žene koje se uspešno nose sa izazovima u preduzetništvu, koje pokazuju inovativnost, odlučnost i kreativnost u poslovanju, naročito u izazovnom periodu velike neizvesnosti, koju su donele svetske krizne situacije, od pandemije korona virusa do aktuelnih ratnih sukoba.

Pravo učešća na konkursu imaju sve poslovne žene u Srbiji koje su vlasnice ili imaju udela u vlasništvu preduzeća, bez obzira na vrstu delatnosti. UPŽS pozvao je uspešne preduzetnice da se prijave na konkurs i tako uđu u brojnu i podržavajuću mrežu uspešnih poslovnih žena Srbije.

„Sve naše dosadašnje kandidatkinje za nagradu su kroz ovaj vid promocije dobile jedinstvenu priliku da ih šira javnost upozna, ali i da ih poslovni partneri sa kojima sarađuju dodatno prepoznaju kao kvalitetne i afirmisane i na ovaj način. Zato ohrabrujemo preduzetnice da se samostalno prijave, ali pozivamo i sve one koji ih poznaju i sarađuju sa njima da ih nominuju, i time pokažu da smo sredina koja ipak ume da podrži uspešne ljude“, poručila je predsednica UDŽS dr Sanja Popović Pantić.

Jedna od dobitnica ove nagrade dr Jasmina Knežević, Acibadem Bel Medic, izjavila je da ova nagrada jedno od prvih priznanja koje je dobila.

„Sem zadovoljstva što je neko primetio moj trud i rad, ona mi je omogućila i veću vidljivost u medijima i mom poslovnom okruženju, i to u tom početnom periodu, kada ste za sve uglavnom nevidljivi“, naglasila je ona.

Priznanje se dodeljuje u tri kategorije – izvozno orijentisana firma, uspešan poslovni model, kao i specijalno priznanje za preduzetnice koje su se posebno istakle po pojedinim kriterijumima i time zaslužile da im se za taj aspekt poslovanja oda posebno priznanje i pohvala.

Petu godinu zaredom će biti dodeljeno i priznanje velikim kompanijama koje primenjuju 5. Princip Ujedinjenih nacija za osnaživanje žena, i koje su pružile najbolji model uključivanja žena u lance dobavljača, u kategoriji „Rodno najsenzitivnija kompanija“.

Detaljnije informacije o konkursu, uputstvo i rok za prijavljivanje, kao i konkursna dokumentacija, mogu se naći na sajtu Udruženja poslovnih žena Srbije www.poslovnezene.org.rs.

U prethodnih petnaest godina na ovom događaju promovisano je više od 500 žena, a 151 je dobila priznanje „Cvet uspeha za ženu zmaja za najbolju preduzetnicu“, dok su četiri svojevremeno proglašene ambasadorkama Evropske mreže ženskog preduzetništva.

Do sada su 23 kompanije proglašene rodno najsenzitivnijim. Od 2009. godine, na predlog Ministarstva privrede Republike Srbije, ova manifestacija je i na zvaničnoj agendi Globalne nedelje preduzetništva (SME WEEK), koju Evropska komisija organizuje u više od 40 zemalja.

Završna ceremonija biće održana 9. novembra u Operi i teatru Madlenianum.

biznis.rs/nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments