Foto: Studentska asocijacija Univerziteta u Novom Sadu

Studentska asocijacija Univerziteta u Novom Sadu i Dom kulture Studentski grad iz Beograda raspisuju  poziv za studente i studentkinje iz Novog Sada koji su zainteresovani da postanu deo Studentskog vokalnog ispoljavanja pod vođstvom umetničko/kustoskog para koji čine Bojana S. Knežević i Vladimir Bjeličić u okviru međunarodnog projekta “Oni žive”.

SVI (Studentsko Vokalno Ispoljavanje)  je zamišljeno kao zbir zvukova, glasova i pokreta koji proizilaze iz svakodnevnog iskustva studenata Univerziteta u Novom Sadu. Vođeni idejom da okupe mlade ljude i čuju njihove glasove, te da ih podstaknu da se politički artikulišu, Knežević i Bjeličić žele da stvore jedinstven tim najpribližniji horu kako bi se opevala aktuelna društvena stvarnost.

Tokom rada na projektu, svi učesnici bi ravnopravno učestvovali u razgovorima, pisanju pesama i njihovom izvođenju.  Kao inspiraciju tim će moći da koristi bogatu foto arhivu koja illustruje živote u novosadskim studentskim domovima. Dinamika susreta i rada na projektu će biti definisana nakon formiranja tima (sastavljenog od studenata i umetničko/kustoskog para) koji će i odrediti prezentacioni format rada. Okvirni raspon za ceo proces jeste period od marta do aprila 2022. godine.

Pozivaju se svi studenti i studentkinje Univerziteta u Novom Sadu da pošalji audio ili video zapis, Tik Tok ili Instagram link svog vokalnog ispoljavanja u bilo kojoj situaciji nezavisno od mesta, okruženja, povoda, doba dana, aktivnosti i slično.

Od podataka je potrebno navesti svoje ime i prezime, fakultet i godinu studija na e-mail adresu onizive.sauns@gmail.com

Rok za dostavljanje materijala je 10.03.2022. godine.

Projekat „Oni žive – studentski životi otkriveni kroz kontekstalne umetničke prakse” realizuje se u Novom Sadu pod pokroviteljstvom Fondacije „Novi Sad – Evropska prestonica kulture“, a u okviru programskog luka „Budućnost Evrope“ u cilju zvanične dopune programa „Novi Sad – Evropska prestonica kulture“.

nsuzivo.rs

 

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments