Foto: NSEPK V. Veličković

U okviru Dočeka otvoren je poziv svim zainteresovanima da postanu volonteri i da svojim učešćem budu deo proslave, te steknu iskustvo u pripremi i realizaciji velikih kulturnih događaja. 

Volonteri će imati priliku da budu deo jednog od najlepših događaja u gradu kroz učešće na nekoliko programa u okviru Dočeka 31. decembra 2021. i 13. januara 2022. godine.

Volonterske pozicije za koje je otvoren poziv obuhvataju podršku na različitim vrstama programa među kojima je i svečano otvaranje Evropske prestonice kulture, u aktivnostima kao što su davanje informacija i deljenje promo materijala, tehnička i produkcijska podrška, hosting, kao i kontrola poštovanja epidemioloških mera.

Više informacija se nalazi na zvaničnom sajtu Novosadskog volonterskog centra.

Svi zainteresovani mogu se prijaviti popunjavanjem prijavnog formulara, a rok je do utorka, 14. decembra.

Doček je u prethodne četiri godine pozicioniran kao brend Srpske Atine, slaveći njene vrednosti – interkulturalnost, različite vere i jezike, dva pisma, dva računanja vremena i dve Nove godine, kroz dve umetnosti – izvođačku i vizuelnu.

Program 31. decembra, inspirisan likom i delom Nikole Tesle, koji će obuhvatiti predstavu „Tesla, izumetnik“ u režiji Nebojše Bradića, zatim veliku povorku preko Mosta slobode do Podgrađa Petrovaradinske tvrđave, gde je predviđeno otvaranje multimedijalnog festivala na otvorenom – Teslina svetlosna galerija, kao i koncerti u novogodišnjoj noći, ali i 1. i 2. januara.

Svečano otvaranje zakazano je za 13. januar, u okviru predstave „Zeniteum :: 2022“, reditelja Dragana Živadinova, ispred Banovine, uz brojne druge programe poput izložbe „Vreme i vaseljena“, umetnika Dušana Jovovića, ceremonije otvaranja u Srpskom narodnom pozorištu i brojnih koncerata.

nsuzivo.rs

 

 

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments