Foto: Škola za osnovno i srednje obrazovanje "Dr Milan Petrović" Novi Sad/ Printscreen/Instagram

Danas je školi za osnovno i srednje obrazovanje „Milan Petrović“ u Novom Sadu otvoren Resurs centar, na čijem su osnivanju prisustvovali članica Gradskog veća za obrazovanje Dina Vučinić, ministar prosvete Branko Ružić i evropska komesarka za inovacije, istraživanje, kulturu, obrazovanje i omladinu Marija Gabrijel. 

– Deca iz osetljivih društvenih grupa, deca sa smetnjama u razvoju i invaliditetom i deca iz romske zajednice moraju imati jednake mogućnosti i podršku tokom celokupnog obrazovnog procesa. Grad Novi Sad prepoznaje važnost inkluzivnog obrazovanja i kontinuirano podržava Školu za osnovno i srednje obrazovanje “Dr Milan Petrović”, koja se bavi edukacijom i rehabilitacijom oko 1200 dece i mladih sa invaliditetom od rođenja do integracije u društvenu zajednicu – rekla je Vučinić.

Foto: Printscreen/Instagram

Vučinić je naglasila da je škola “Milan Petrović” jedinstvena u regionu i da je ta ustanova odavno izašla iz okvira obične škole.

– Danas je predstavnicima škole uručeno i uverenje o statusu Resursnog centra kao i vredna opremu ostvarena u okviru Projekta “Učimo svi zajedno” koji Ministarstvo prosvete realizuje uz podršku Unicefa i delegacije Evropske unije, a koji se finansira iz sredstava Instrumenta pretpristupne pomoći Evropske unije (IPA 2020) – istakla je Vučinić i dodala:

– Briga o osetljivim društvenim grupama je naša obaveza, a inkluzivno obrazovanje investicija u našu sadašnjost i u budućnost – zaključila je.

nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments