Foto: nsuzivo.rs

Leto samo što nije počelo, a kultno novosadsko kupalište Štrand počelo je da se puni ljubiteljima Dunava i građanima koji žele da uživaju u toplim majskim danima.

Štrand važi za omiljeno mesto Novosađana i mesto na kojem se građani svih starosnih dobi vrlo rado okupljaju kako bi uživali u lepom vremenu, sportu, muzici i mnogobrojnom sadržaju koje ova plaža nudi.

Cene ostale nepromenjene

Što se tiče cene ulaska na Štrand, dnevna karta iznosi simboličnih 50 dinara, dok cena za celu sezonu iznosi  1.345 dinara, bez popusta i 1.150,00 dinara sa popustom (đaci, studenti, penzioneri).

Što se tiče cena hrane i pića one su veoma prostupačne i nisu se mnogo menjale u odnosu da pošlu godinu. Tako da negazirane i prirodne sokove možete popiti po cenu od 150 do 300 dinara, dok su gazirani sokovi između 200 i 300 dinara. Kada ne u pitanju hrana najpoznatije namirnice na štrandu su svakako čuvene mekike koje mogu da se kupe u slanom i slatkom obliku po ceni između 150 i 200 dinara, a tu su i neizostavne girice koje možete kupiti po ceni od 200 dinara za porciju.

Foto: nsuzivo.rs

Po čitavoj plaži rasprostranjeni su mnogobrojni kafići u kojima posetioci mogu da se osveže uz piće i uživaju u kvalitetnoj hrani. Ležaljke u kafićima se ne naplaćuju i svi oni koji se odluče da dan provedu u jednom od lokala ležaljku na koršćenje dobijuju uz konzumaciju pića.

Prema rečima konobara koji su zaposleni u jednom od lokala, svake godine čim krene lepo vreme krene i posao.

-Ovo je omiljeno mesto svih u gradu, što potvrđuje i činjenica da se leti jedva nađe mesto na samoj plaži kada su u pitanju ležaljek jer je posećenost iz godine u godinu sve veća – rekao jedan od konobara za NS uživo i dodao da već sada u maju ima dosta posla, jer su Novosađani s nestpljenjem iščekivali toplo vreme kako bi došli na Štrand.

Foto: nsuzivo.rs
Za svakoga po nešto

Ukoliko imate malu decu i želite ipak da odmorite i pobegnete od urbanog dela plaže, to svakako možete uraditi u mirnom delu, u hladovini na travi. Takođe, tu se nalazi i deo “posle mosta” koji važi za mirniji deo plaže gde uglavnom borave stariji sugrađani i porodice sa malom decom. U ovom delu plaže muzika nije glasna i ne bude velika gužva kao što je to slučaj sa najpoznatijim delom plaže, srednjim delom.

Foto: nsuzivo.rs

Štrand je svakodnevno uredan i čist, a za to su najviše zaduženi radnici Gradskog zelenila koji se trude da svaki pedalj plaže bude uredan i svakog jutra spreman za nove posetioce “Štrankidikija”

Za sigurnost na plaži zaduženi su spasioci koji pod budim okom brinu o bezbednosti svakog kupača!

Ognjen Medić

4 Comments
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
sju
27/05/2022 16:10

i pored svega toga ljudi se i dalje kupaju u govnima

Duck
27/05/2022 19:13

River Loft , ubedljivo najjači lokal na Štrandu

Gojko
28/05/2022 10:27

Pošto je znamo most raketiran a plažni pesak, okolni travnjaci i fasade obližnnjih zgrada ¹ prepuni gelera sa sadrzajem osiromašenog uranijuma , dali se setio neko da izmeri nivo radijacije u tom delu grada.Zašto se onda čudimo na vesti da je onkologija u kamenici prepuna sve mladjih pacijenata.Posebno maligniteti mekih tkiva muškarci -pluća testisi i krajnici žene pluća dojke i materice.Kasniji stadijum ostalo.Prst na čelo dragi moji .

Noormala
28/05/2022 12:17

Jeste, pre neki dan odem do lokala, reko posto pancerot kaze gospodin 350din, kola 200. Izvini nisam prepoznao da sam u grckoj. Za plazu na reci deru sa cenama

Last edited 1 mesec ranije by Noormala