Foto: Miloš Milivojević / Tanjug

Rekonstruisana železnička stanica Novi Beograd, u okviru brze pruge Beograd – Novi Sad, otvorena je za prijem putnika, a ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović je nakon obilaska stanice izjavio da će od danas i BG voz saobraćati na liniji od Batajnice do Ovče.

Svi vozovi će od danas stajati u železničkoj stanici Novi Beograd uključujući i Regio vozove između Beograda i Novog Sada, kao i Intersiti vozove Soko, koji saobraćaju na brzoj pruzi.

Takođe, na železničkoj stanici Novi Beograd staje i BG voz.

U železničkoj stanici Novi Beograd otvoren je i veliki parking za automobile sa oko 260 mesta.

– Železničku stanicu Novi Beograd puštamo u funkciju. Naravno, ima tu još puno toga da se uradi i molim sve ljude za malo strpljenja. Puštamo danas i BG voz preko Batajnice, Zemun Polja, Zemuna, Tošinog Bunara, Novog Beograda do Beograd Centra – rekao je Momirović Tanjugu.

BG voz više meseci nije saobraćao do Batajnice zbog završnih radova na brzoj pruzi.

– Vraćamo BG voz u punom kapacitetu i stanovnici Batajnice i Zemun Polja konačno će imati najkvalitetniju železničku vezu sa centrom grada. Vrlo brzo, do kraja ove godine, imaćemo još 18 novih garnitura i uključiti ih u BG voz. Tako da vraćamo i ovu lokalnu liniju u punom kapacitetu – rekao je Momirović.

Srpske železnice su nakon četiri godine pustile sve linije BG voza u funkciju.

blic.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments