Izvor: Bečejsko udruženje mladih
XIII Vojvođanska olimpijada starih sportova održaće se u subotu, 17. septembra na stadionu FK Vojvodina u Bačkom Gradištu. Manifestacija počinje svečanim otvaranjem u 15 časova.

Vojvođanska olimpijada starih sportova je manifestacija čiji je cilj sakupljanje, negovanje, očuvanje i promocija narodnog blaga i kulturne baštine vojvođanskog kraja kroz razvoj i promociju sporta za sve, koju realizuje Bečejsko udruženje mladih uz podršku opštine Bečej.

Kroz Vojvođansku olimpijadu organizatori žele da ožive zaboravljene veštine kojima je omladina pre par vekova odmeravala snage sa vršnjacima iz susednog sela, a svi učesnici će i ovoga puta imati priliku da se oprobaju u čak 17 zaboravljenih disciplina. Sve discipline i pravila mogu se pronaći ovde.

Izvor: Bečejsko udruženje mladih

Prijave ekipa su otvorene, a svi zainteresovani se mogu prijaviti putemonlajn formulara, kao i preko Facebook stranice “Vojvođanska Olimpijada Starih Sportova”. Ove godine uvedena je kotizacija za učešće u iznosu od 1.000 (hiljadu) dinara po ekipi koja se plaća na samom događaju.

RTV.RS

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments