Foto: magicnobilje.com

Ukoliko želite da vam prostorija bude osvežena, ova kućna biljka koja prečišćava vazduh će vam pomoći u tome.

Zagađenje vazduha, grinje i prašina u prostoriji, kao i druge razne štetne i nezdrave materije teško je otkloniti, međutim moguće je da ih barem malo neutališete. Pored raznih prečišćivača vazduha i svakodnevnog provetravanja i čišćenja, dar iz prirode je uvek dobrodošao.

Ukoliko želite da se otarasite dosadne prašine, bakterija i mikroba, kao i neprijatnog mirisa u  tome će vam pomoći jedna kućna biljka. Osim što lepo ispunjava prostor u kome boravite (svejedno da li je u pitanju soba ili kancelarija), ona ga i aktivno pročišćava.

Nije nimalo zahtevna, a opstaje kako na svetlu, tako i u tami i pritom deluje vrlo antimikrobno i antibakterijski na okolinu. U pitanje je zeleni ljiljan, tačnije, ako ga budete tražili u cvećari, naglasite da želite hlorofitum.

Foto: SHUTTERSTOCK/TATIVOPHOTOS

Ova biljka je vrlo laka za održavanje, a dovoljno je da je u letnjim mesecima zalivate ili tokom ranih jutarnjih časova ili kasnih večernjih. Takođe, zanimljivo je da na svetlosti vremenom menja boju i postaje svetlija. Ima duge prošarane listove koji su veoma dekorativni, a osim što aktivno pročišćava vazduh, on i neutrališe štetne materije za organizam, kao što su fenol, benzen, formaldehid i druge. Takođe upija i duvanski dim, a jedan od saveta jeste da ovu biljku držite u blizini kuhinje kako bi apsorbovala višak ugljen monoksida, pogotovo ako imate šporet na plin.

mondo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments