Foto: Feng Shui- LoveToKnow

Postoje razni znakovi za koje su naši stari verovali da če im privući obilje i sreću, a neka od tih tumačenja sačuvana su i danas. Evo koji znakovi se povezuju s dolaskom sreće i bogatstva.

Broj 8

U mnogim kulturama, osmica se smatra simbolom sreće. Kinezi u ovo posebno veruju i za to imaju dobre razloge. Oblik osmice simbolizuje beskonačnost i bogatstvo. Smatralo se da osmica može doneti radost ako je često viđate kao znak ili je prisutna u vašem životu – na kućnim vratima, broju telefona, datumu rođenja, na registracijskim tablicama…

Nepoznata životinja vas sledi

Sve životinje su izbirljive i imaju suptilan osećaj za ljudski karakter. Njih će privući dobra energija. Zato, ako otkrijete da vas je mačka lutalica pratila i traži hranu, nemojte je oterati, već joj pomozite.

Foto: Culture Trip

Peckanje na levom dlanu

Ako peckanje u ruci nije povezano sa zdravstvenim tegobama, onda svrab i trnci u levom dlanu, prema starom verovanju, simbolizuju skori dolazak novca. Veruje se da na ovaj način dlan oseća novčani tok koji će vam doći u skoroj budućnosti.

Bršljan počinje da raste u vašem dvorištu

Ako je vaš dom okružen slojem gustog zelenog bršljana, imate sreće! S estetske tačke gledišta, veoma je lep, a ima i neverovatnu energiju i uvek se smatra dobrim predznakom za vašu budućnost.

sensa.hr

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments