Foto: Pexels

Ono na šta mislimo privlačimo u svoj život. Zato je dobro odvojiti se od negativnih misli i situacija u svom životu ili pokušati da im se odupremo. Probajte da ove tri stvari izbacite iz svoje svakodnevice kako biste sebi privukli mir. 

Zavidite drugima i lako se ljutite – Zavist i ljutnja su toksični. Ako ste zavidljivi to vam može urušiti unutrašnji mir, sreću, a ličan razvoj nije moguć. Isto to radimo stalnom ljutnjom, što se odražava na naše odnose sa porodicom, prijateljima i kolegama. Nikada nećete napredovati ako se upoređujete s drugima.

Foto: Pexels

Negativna razmišljanja – Kako biste se oslobodili negativnih misli, u tome vam mogu pomoći afirmacije, kao i razne tehnike opuštanja poput meditacije. Neke od afirmacije poznate motivacione autoke Lujze Hej, koje vam mogu pomoći su “Duboko u srži moga bića nalazi se izvor ljubavi”, “Prosperiram gde god se okrenem”, “Danas me nijedna osoba, stvar ili situacija neće iznervirati. Biram mir” i “Oslobađam se svih negativnih misli iz prošlosti i svih briga zbog budućnosti”.

Prebacujete odgovornost – Moguće je da za svoje neuspehe krivite druge, samo ne sebe. To usporava vaš razvoj, uspeh i sreću. Samo oni ljudi koji preuzimaju odgovornost za svoje postupke, zaista mogu postići više. Ne tražite razloge u okruženju – počnite od sebe.

sensa.story.hr/nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments