Foto 2: dreamtours.rs
Godinama je bugarsko letovalište Sunčev breg među Britancima slovilo za najjeftiniju morsku destinaciju, međutim to nije slučaj ove godine. Letovanje u Maramarisu, Turska, je jeftinije.

To pokazuje rang-lista Britanskih pošta najpopularnijih mesta za odmor u svetu koja se sastavlja u saradnji sa i turističkom kompanijom TUI a prema cenama 8 uobičajenih proizvoda koji se koriste za vreme odmora i to: obrok od tri jela za dvoje uz vino, šoljica kafe, flaša lokalnog piva, čaša vina, flaša kisele vode, limenka bezalkoholnog pića, krema za sunčanje i sredstvo protiv insekata.

Među 36 svetskih destinacija najjeftinije letovalište sa ukupnom prosečnom cenom 8 proizvoda 26,13 britanskih funti (oko 3.600 dinara) je Marmaris. U Sunčevom bregu tih 8 proizvoda košta nešto skuplje – oko 4.000 dinara.

Treće na rang-listi je portugalsko letovalište Algarve. Slede Kejptaun u Južnoj Africi, Pafos na Kipru i Kosta del Sol u Španiji.

U poređenju sa prošlom godinom zabeležen je pad cena /u britanskim funtama/ kako u Sunčevom bregu, tako i u Marmarisu. Međutim, cene u turskom odmaralištu su opale za 37 odsto, dok su cene u bugarskom letovalištu ove godine niže tek za 5 odsto.

b92.net

2 Comments
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Neli
26/07/2022 18:32

Bila sam 2002. i rekla nikad više. Pohlepan Argus turs a tamo na svakom koraku krađa i prevara. Od piratskih menjačnica do pljačkanja hotelskih soba do neljubaznih zaposlenih u restoranima. Veoma stresno letovanje. Svakodnevno je padala i kiša.

Pera
30/07/2022 23:05
Reply to  Neli

Ja upravo suprotno, od 2006 svake godine isključivo Bugarska, i uvek zadovoljan. Naravno nikad busom uvek kolima. Bolje ostati kući nego ići busom na more.