Foto: APV

Ove godine počeće izgradnja brze saobraćajnice Ib reda, od graničnog prelaza Bački Breg sa Mađarskom do graničnog prelaza Nakovo sa Rumunijom, odnosno od Sombora do Kikinde, u dužini od 175 kilometara, koja će trajati naredne dve do tri godine, najavio je Igor Mirović, predsednik Pokrajinske vlade.

-Zajedno sa ministrom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goranom Vesićem, predstavnicima „Koridora Srbije”, „Puteva Srbije”, svih lokalnih samouprava koje se nalaze na trasi puta – Sombora, Kule, Vrbasa, Srbobrana, Bečeja, Novog Bečeja i projektantima definisali smo ciljeve i zadatke za ovaj veliki i važan posao za celu Srbiju, posebno za sever Vojvodin- izjavio je Mirović.

Prema Mirovićevim rečima, radovi na ovoj saobraćajnici počinju na deonici od Bačkog Brega prema Somboru.

Foto: APV

-Na inicijativu predsednika Republike Aleksandra Vučića, Vlada Srbije pripremila je neophodne procedure da tokom prve polovine godine počnu radovi na izgradnji ove saobraćajnice. Nastavljamo sa obnovom Srbije, sa izgradnjom puteva, i to je ono čime ćemo moći da se ponosimo- istakao je Mirović.

Goran Vesić, ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, izjavio je da će ova saobraćajnica biti pokretač razvoja Vojvodine.

-Napravili smo zajedničku radnu grupu i ovo je primer kako treba da radimo. Ovaj put promeniće život ljudi na severu Vojvodine, obezbediće i nove investicije, nova radna mesta, razvoj turizma i svih drugih delatnosti, a predstavljaće i najbržu vezu između jednog dela Rumunije i Mađarske- rekao je Vesić i naglasio da Vojvodinu u narednim godinama očekuju velika infrastrukturna ulaganja.

Ministar je izrazio očekivanje da će tokom ove godine biti potpisan i ugovor za izgradnju brze saobraćajnice Beograd – Zrenjanin – Novi Sad.

nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments