Foto: Marie Claire

Na vašu sreću, postoje psi koji ne vole duge šetnje kao i vi, odnosno definitivno im nisu najdraža aktivnost. Ali, to ne znači da ih ne treba šetati. Svaki pas mora biti izveden u šetnju kako bi protegao noge i obavio nuždu.

Jazavičar

Ovi psi nisu energični, a i imaju vrlo kratke noge i sitno telo, zbog čega su im kratke, lagane šetnje sasvim dovoljne. Ono što vole su igra i maženje, osim toga vrlo su poslušni i strpljivi, pa su savršen izbor za starije ljude i one koji po prvi put imaju psa za ljubimca.

Foto: Sky News

Maltezer

Maltezeri su vrlo laki za dresuru jer su poslušni i pametni. Ne traže mnogo šetnje. Dovoljno ih je izvesti u dvorište ili prošetati po ulici. Ne laju mnogo, pa nećete imati problem sa komšilukom, hipoalergenski su što znači da mogu biti ljubimci i osobama koje su alergične na pseću dlaku, odnosno na izlučevine koje ispuštaju kroz kožu.

Korgi

Omiljeni psi britanske kraljice Elizabete savršeni su prijatelji starijim osobama, deci i svima onima koji ne vole mnogo kretanja. Jako su poslušni, druželjubivi, pametni i vole da se maze. Privrženi su vlasniku i dovoljno ih je kratko prošetati dvaput dnevno kako bi obavili sve što psi moraju obaviti.

Pekinezer

Pekinezeri su bili veoma popularni psi 90-ih godina prošlog veka, a pravi su psi za stan. Sitne građe, privrženi vlasnicima, ali ne i gostima. Ne traže istrčavanja i duge šetnje. Brzo uče, poslušni su, lako se prilagođavaju vašem načinu i tempu života, ali vole da laju.

Foto: Daily Paws

Mops

Mops je flegma i neće ga uznemiriti baš ništa. Laje skoro nikada, šeta kad ga nagovorite na šetnju, a najviše od svega voli da leži u krilu svog vlasnika.

Foto: Pet Magazine

zena.rtl.hr/nsuzivo.rs

2 Comments
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Vanja
09/07/2022 17:55

Ovi nisu imali jazavicara ako tvrde da nisu energicni, batice popenje mi se na glavu ako je ne pomazim i izvedem na ulicu

Koska
10/07/2022 20:38

Nije istina! Moja sestricina ima korgija. To je ovcarski pas. Zivi za setnju i trcanje. Najsrecniji je kada je napolju. Kao rasa umeju da budu tvrdoglavi. Ljudi su od njih napravili debile. Ugoje ih, odseku im rep i prave snimke njihove pozadine. Korgi je po karakteru nemacki ovcar ali sa kratkim nogama. Uopste nije naivan pas.