Foto: Cake by Courtney

Najlakši, ali i najukusniji, recept za tortu od vanile koju možete napraviti s pristupačnim sastojcima iz kuhinje. Za ovaj desert vam nisu potrebna jaja, mleko, a ne treba vam maslac. 

Sastojci

  • 1 i po šolja brašna
  • 1 šoljica šećera
  • 1 kašičica sode bikarbone
  • 1/2 kašičice soli
  • 1 kašičica belog sirćeta
  • 5 kašika ulja kanole (uljane repice)
  • 1 i po kašičica ekstrakta vanile
  • 1 šoljica vode

Zagrejte pećnicu na 180 stepeni. Četvrtastu tepsiju obložite papirom za pečenje, ostavljajući centimetar preko svake strane iznad, radi lakšeg uklanjanja.

U veliku posudu za mešanje dodajte suve sastojke i dobro promešajte. U suvoj smesi oblikujte tri udubljenja. U jednu dodajte sirće. U drugu dodajte ekstrakt vanile, a u treću ulje. Odozgo prelijte vodom i drvenom kašikom mešajte dok se potpuno ne sedini.

Prebacite testo za kolač od vanile u obložen pleh. Pecite 25-30 minuta. Izvadite iz pećnice i ostavite da se hladi u tepsiji 10 minuta, a zatim prebacite na rešetku da se potpuno ohladi.

nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments