Foto: Harper's Bazaar/FAIRFAX MEDIA ARCHIVES//GETTY IMAGES

Najskuplji parfem na svetu napravljen je 2019. godine i prodat je za neverovatnu sumu- 1,3 miliona dolara!

Foto: Pairfum London

Bočica najskupljeg parfema, pod nazivom Shumukh by The Spirit of Dubai, ukrašena sa 3571 dijamantom, topazom i biserima. Miris je skladišten u posudi od 3 litre od murano stakla na posebnom postolju i raspršuje se pomoću mehanizma na daljinsko upravljanje koji se može podesiti na bilo koju visinu. Shumukh, što na arapskom znači „zaslužuju najviše“, je komplet sa 3.500 plus blistavih dijamanata, nekoliko bisera, 18-karatnog zlata više od 2479 grama i oko 5892 grama čistog srebra.

Foto: dotwnews.com

Osim što je najskuplji parfem, našao se u Ginisovoj knjizi rekorda za dve stvari. U pitanju su: „Najviši miris na daljinsko upravljanje“ i  „Najviše dijamanata na bočici parfema“.

Koncept mirisa razvio je glavni parfimer grupe kompanija „Nabeel Perfumes“, Ašgar Adam Ali. U kreiranju su učestvovali i poznati majstori iz Italije, Francuske i Španije. Ideja dizajna bočice je da se figurativno ispriča priča o Dubaiju kroz sedam vekova. Zbog toga je gornji deo boce ukrašen sa sedam figurica koje predstavljaju simbole emirata: biseri, sokoli, konji, ruža, luksuz, arapsko gostoprimstvo i status Dubaija kao „grada budućnosti“.

Kreatori tvrde da je za razvoj formule bilo potrebno tri godine, a sastojci parfema su amber, sandalovina, mošus, indijski agar, turska ruža, pačuli, ilang-ilang i tamjan. Procenjuje se da se miris zadržava na koži duže od 12 sati. Ovaj miris predstavlja uniseks miris.

IMA LI PARFEM VLASNIKA?

Ponosni vlasnik ovog parfema je Rašid Saif Belhasa, sin milijardera Saifa Ahmeda Belhase, koji radi u građevinarstvu. Rođen je 2002. u Dubaiju. Pored posla svog oca, on je zvezda društvenih medija. Ima 2 brata i 1,6 miliona pratilaca na Instagramu. On je parfem kupio u maju 2019. godine sa samo 17 godina.

nsuzivo.rs

 

1 Comment
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Dalibor
25/01/2023 15:01

Pa jel skup parfem il boca, zna li se sta???