Foto: EPA-EFE/IAN LANGSDON
Srpskom teniseru i aktuelnom prvom reketu sveta Novaku Đokoviću neće biti dozvoljeno da se takmiči na Rolan Garosu ukoliko se ne odluči na imunizaciju, nakon što je vlada pooštrila ograničenja zbog korona virusa.

Vlada Francuske je značajno pooštrila ograničenja kada je virus korona u pitanju i ne misle da prave izuzetke. Prema novom pravilniku, koji će stupiti na snagu 15. februara, potvrda o preležanom korona virusu – koja trenutno služi Đokoviću da uđe u zemlju i prisustvuje Otvorenom prvenstvu Francuske – važiće do četiri meseca, prenosi “Šengenvizainfo”.

Kako je saopštilo francusko Ministarstvo sporta, za Đokovićev slučaj neće biti izuzetaka, jer se uslov vakcinacije odnosi na sve građane i putnike.

– Ovo će važiti za sve koji su gledaoci ili profesionalni sportisti, do daljnjeg. Što se Rolan Garosa tiče, to je u maju. Situacija se može promeniti između sada i tada i nadamo se da će biti povoljnija. Videćemo, ali jasno je da nema izuzetaka, saopštili su iz Ministarstva sporta.

Podsetimo, Đoković je deportovan iz Australije i zabranjeno mu je da igra na Australijan openu jer nije ispunio kriterijume za vakcinaciju protiv korona-virusa u toj zemlji.

nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments