Foto: SIPA

Prošle nedjelje objavljeni su pobednici prestižnog festivala fotografije u italijanskoj Sijeni.

Ove godine, priznanje za najbolju fotografiju godine pripalo je grčkom autoru Konstantinosu Cakalidisu, za delo “Žena iz Evije”. Reč je o fotografiji na kojoj je zabeležena reakcija 81-godišnje žene tokom šumskih požara na grčkim ostrvima.

Foto: SIPA

Nagrada u kategoriji ulične fotografije pripala je radu “Dimljeni kaput”, nastaloj na Menhetnu, čiji je autor Mihael Kovalčik.

Foto: SIPA

U selekciji putovanja, pobednička fotografija je “Rad”, autora Rahata Bin Mustafiza iz Bangladeša. Fotografija je nastala tokom istovara tereta iz broda u tamošnjoj luci Nagarbari.

Foto: SIPA

Fascinantna lica i karakteri naziv je kategorije u kojoj je nagrada pripala fotografiji “Anđelina Džoli i pčele”. Njen portret je, za potrebe “National Geographica”, napravio Den Vinters, i to u okviru promotivne kampanje povodom Svetskog dana pčela.

Foto: SIPA

“Put do pakla” naziv je fotografije autorke Nadin Galandi, nastale tokom vulkanske erupcije na Islandu. Tom je radu pripala nagrada u kategoriji pod nazivom lepota prirode.

Foto: SIPA

Među fotografijama životinja, najbolja je “Majka”, na kojoj su prikazani ženka polarnog medveda i njeno mladunče, a čija je autorka Ejmos Načum.

Foto: SIPA

Muhamad Almasri pobedio je u kategoriji arhitektura i urbani motivi, sa fotografijom “Osmijeh”, nastalom u Jordanu.

Foto: SIPA

U kategoriji dokumentaristike i foto-reportaže, najbolja je fotografija “Nada”, nastala u Sredozemnom moru, a autor je italijanski fotograf Fabricio Mafei. Njegovo delo je nastalo tokom jedne od brojnih akcija spasavanja migranata sa potonulog čamca u Sredozemnom moru.

Foto: SIPA

portalanalitika.me

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments