Foto: KHON2

Po nalogu predsednika Ruske Federacije Vladimira Putina, vlada je sastavila spisak stranih država i teritorija koje preduzimaju neprijateljske akcije protiv Moskve.

Prema zvaničnim informacijama koje je iznela pres-služba ruske vlade, oni su  utvrdili spisak stranih država i teritorija koje vrše neprijateljske akcije protiv Rusije, ruskih kompanija i građana. Naredba o tome upravo  je potpisana navodi se u saopštenju.

-Na spisku se nalaze Australija, Albanija, Andora, Velika Britanija (uključujući Džerzi, Angvilu, Britanska Devičanska Ostrva, Gibraltar), države-članice Evropske unije, Island, Kanada, Lihtenštajn, Mikronezija, Monako, Novi Zeland, Norveška, Južna Koreja, San Marino, Severna Makedonija, Singapur, Sjedinjene Američke Države, Tajvan, Ukrajina, Crna Gora, Švajcarska i Japan navela je press-služba.

Podsećamo da ruske kompanije kao i svi građani Ruske federacije koji imaju devizne obaveze prema stranim poveriocima sa liste neprijateljskih zemalja će moći da ih plaćaju isključivo u rubljama.

-Dužnik može da zatraži od ruske banke da otvori poseban račun u rubljama na ime stranog poverioca i prenese na njega plaćanja u ekvivalentu rublja po kursu Centralne banke na dan plaćanja, napomenula je služba.

Putin je  potpisao ukaz prema kojem ruska vlada u roku od dva dana treba da utvrdi spisak zemalja koje preduzimaju „neprijateljske akcije“ protiv Rusije, saopšteno je iz Kremlja.

sputniknews.com/nsuzivo.rs

4 Comments
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Milan
07/03/2022 13:02

Sta je sa hrvatima i njihovic 200 dobrovoljaca

Vesna
07/03/2022 13:45
Reply to  Milan

Zar ne spadaju pod EU?

cetnik
07/03/2022 20:24

Hrvate je zaboravio da stavi na spisak

Madara
08/03/2022 10:33
Reply to  cetnik

Sve drzave clanice eu su zvanicni neprijatelji Rusije.