Foto: Screenshot/IG/talama_photobook

Ova godina nam je ostavila još samo jedan mesec. Na kraju godine većina ljudi će preispitivati koliko su stvari uradili, da li su mogli bolje, šta su propustili, a šta je ono što su za sebe ostvarili.

Međutim, pre nego što na kraju godine svako od nas uradi retrospektivu ove koja će uskoro otići i nikada se više neće ponoviti, pokušajmo da ovih poslednjih 30 dana iskoristimo na najbolji mogući način.

Foto: Faithward.org

Svakog dana decembra obradujte se, častite sebe poklonom, darujte nešto osobi koju volite, pružite ruku onima na koje ste možda ljuti, pozovite tog jednog prijatelja sa kojim se niste dugo čuli i pošaljite poruku tom nekom momku ili devojci na koje mislite. Izvedite porodicu u centar grada i posetite „Zimzolend“ na gradskom trgu. Popijte čašu toplog kuvanog vina i pojedite omiljeni slatkiš.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Novosadski Zimzolend (@zimzolend)

Odvedite decu u Ledenu šumu, možda se zabavite isto kao nekada kad ste imali 7 ili 10 godina. Tatu, mamu, baku, deku, ujnu, strica izvedite na neki božićni koncert na trgu, u Galeriju Matice srpske ili u pozorište, i smejte se do suza uz neku komediju ili plačite uz dramu.

Foto: Privatna arhiva

Takođe, ovog meseca možete biti humanitarni više nego ikad, “Svratište” u Novom Sadu uvek je otvoreno za donacije. Pokušajte da odvojite ono što vam možda više nije potrebno, a nekome bi koristilo. Ipak, svi znamo da je ovo mesec darivanja, pa samim tim ukoliko ste voljni da obradujete decu koja nisu u mogućnosti da dobiju paketić, to uvek možete učiniti i videćete koliko ćete se lepo osećati.

SLATKIŠ ZA SLATKIŠE: Donirajte slatkiše ili novac i nekom ulepšajte novogodišnje praznike

Sve o čemu ste mislili ove godine, ovog meseca uradite. Ispunite želju koja vam se vrzma u podsvesti toliko dugo, sada je pravo vreme za to. Jer zašto da čekate, još malo je kraj, a ista godina vam se nikada više neće desiti, zato požurite dok ne stigne ta neizvesna i tajnovita 2023.

M. Šolaja

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments