Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Novosadska “Kritična masa” u petak, 25. novembra, vozi rutu od osam kilometara, a okupljanje kreće u 17.00 časova na Subinom platou, u Limanskom parku.

“Kritična masa” želi da skrene pažnju na zagađenje vazduha i izduvne gasove, te bicikl kao alternativno prevozno sredstvo.

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Okupljeni biciklisti će proći Bulevarom despota Stefana, Balzakovom, 1.300 kaplara, Ribarskim ostrvom, Podunavskom, Šumskom, Radničkom, Klare Feješ, Stanoja Glavaša, Šarplaninskom, Bulevarom patrijarha Pavla, Bulevarom cara Lazara, Ive Andrića i Narodnog fronta. Vožnja se završava u Limanskom parku.

Novi Sad ima 40.000 aktivnih biciklista

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Grad Novi Sad je na proleće ove godine žiteljima Novog Sada, po treći put, ponudio subvencije od 10.000 dinara za kupovinu bicikla, za šta je budžetom bilo izdvojeno 20 miliona dinara. Srpska Atina ima 40.000 aktivnih bicklista, a ovim se omogućava povoljnija kupovina vozila koje omogućava brže kretanje po gradu, čuva životnu sredinu i ekologiju smanjenjem upotrebe motornih vozila i doprinosi zdravlju samih Novosađana koji se opredele za bicikl kao prevozno sredstvo.

Tako je, samo ove godine, 1.800 građana dobilo subvencije za kupovinu ovog prevoznog sredstva, što je duplo više nego 2021. godine.

nsuzivo.rs

 

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments